Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Başkan Okay, “İlk kurşunla milli mücadelenin fitilini ateşledi”

Başkan Okay, “İlk kurşunla milli mücadelenin fitilini ateşledi”

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, milli kahraman Sütçü İmam’ın ilk kurşunu sıkarak milli mücadele fitilini ateşlediğini hatırlattı.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, milli kahraman Sütçü İmam’ın ilk kurşunu sıkarak milli mücadele fitilini ateşlediğini hatırlattı.

Başkan Okay, “İlk kurşunla milli mücadelenin fitilini ateşledi”

Kahramanmaraş’ı işgal etmek isteyen düşman askerlerine 104 yıl önce Sütçü İmam tarafından sıkılan ilk kurşunun milli mücadele ateşini yaktığını dile getiren Başkan Okay, bu hadise sonucunda şehrin topyekûn ayaklandığını ve milli mücadeleye başladığını hatırlattı. 

Tarihe altın harflerle yazılan destansı mücadele sonunda Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtarıldığını dile getiren Başkan Okay, burada ortaya konulan kahramanlığın altını çizdi.

Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Sütçü İmam olayı diye ifade edilen ve kurtuluş mücadelesinin ilk kurşununun sıkıldığı 31 Ekim 1919’da bir destan yazılmıştır. Ermeni çetelerin ve Fransız askerlerinin günlerce süren kışkırtmalarına rağmen, sabırla vaktini bekleyen kahraman şehrimiz, namusuna uzanan eli Sütçü İmam’ın ilk kurşunuyla kırmıştı. Bu kurşun, Türkiye’nin kurtuluşuna ve Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun da ilk mücadelesi olmuştur. Hem kahraman şehrimizde, hem de Türkiye’nin dört bir yanında milli mücadele şanlı bir zaferle sonuçlanmış ve düşman askerleri bu topraklardan sökülüp atılmıştı. Bu duygu ve düşüncelerle, düşman işgaline ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam ve tüm milli mücadele şehitlerimiz başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.”
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız