Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
31°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Başkan Güngör, “Milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz”

Başkan Güngör, “Milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz”

Şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen mevlid-i şerif programına katılan Başkan Güngör, ‘Tüm milli mücadele kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve depremde kaybettiğimiz canlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz’ dedi.

Şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen mevlid-i şerif programına katılan Başkan Güngör, ‘Tüm milli mücadele kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve depremde kaybettiğimiz canlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz’ dedi.

Başkan Güngör, “Milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz”

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programı ve etkinlikler, Abdülhamit Han Camii’nde milli mücadele kahramanları için yapılan hatim ve dualarla başladı. 

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen programda, milli mücadele kahramanları dualarla yâd edildi. Cuma Namazı sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve beraberindeki heyet, vatandaşlara etli pilav ikramında bulundu.

Ecdadımızı ve şehitlerimizi dualarla yâd ettik

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü tebrik ederek milli mücadele kahramanlarına Allah’tan rahmet dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti. Tüm millet olarak çok zor günler geçirdik. Hamdolsun geldiğimiz noktada çok ciddi ilerleme kat ettik. Asrın felaketinin 1. yıl dönümünde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 9 bin 289 konutumuzun kurasını çektik. Şimdi de 12 Şubat’ı karşılıyoruz. Bugün de milli mücadele kahramanlarımız için mevlid okundu. Bu vesileyle tüm milli mücadele kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve depremde kaybettiğimiz canlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Bağımsızlık meşalesi şehrimizde yakıldı

Maraş’ın milli mücadelesinin tüm Anadolu’ya ve işgal altındaki mazlum milletlere ilham verdiğini vurgulayan Başkan Hayrettin Güngör, “Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşu tüm Anadolu ve mazlum milletler için çok önemli. Ecdadımızın mücadelesi tüm Anadolu’ya ilham vermiş, bağımsızlık meşalesi şehrimizde yakılmıştır. Bizler de ecdadımızın bırakmış olduğu bu mirası yaşatarak gelecek nesillere aktarıyoruz” dedi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız