Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Başkan Güngör’den şiddete ‘hayır’ mesajı

Başkan Güngör’den şiddete ‘hayır’ mesajı

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle ‘Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı duruyor ve mücadelemizi sürdürüyoruz’ mesajını paylaştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle ‘Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı duruyor ve mücadelemizi sürdürüyoruz’ mesajını paylaştı.

Başkan Güngör’den şiddete ‘hayır’ mesajı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla açıklamada bulundu. Başkan Güngör yaptığı açıklamada; “Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı duruyor ve mücadelemizi sürdürüyoruz. Değerler dünyamızla uyumlu ve eğitimli bir aile modeli şiddete karşı alınabilecek en büyük önlemdir” ifadelerini kullandı.

Destek ve danışmanlık hizmeti

Büyükşehir Belediyesi, Aile Danışma ve Eğitim Merkezleri’nde şiddeti ortadan kaldırmak maksadıyla eğitim ve psikososyal destek hizmetleri sağlamayı sürdürüyor. Bu kapsamda sadece bu yıl 3 bin 594 vatandaşa hizmet sağlandı. Konu ile ilgili olarak Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürü Tuba Gökçen, “Karaziyaret, Deligönüller ve Gülsüm Hanım Gümüşer Aile Danışma ve Eğitim Merkezlerinde psikologlarımız, aile danışmanlarımız ve psikolojik danışmanlarımızla kapsamlı bir hizmet sunmaktayız” diye konuştu.

3 Bin 594 kişiye ulaşıldı

Aile içi iletişim eğitimleri, psikolojik ve sosyal desteklerin yanı sıra meslek edindirme kursları ve manevi değerler eğitimi çalışmalarının sürdüğünü de belirten Gökçen, “2020 yılı içerisinde, başvuru yapmış 3 bin 594 vatandaşımıza, gerek yüz yüze, gerekse internet ortamından hizmet sağlandı. Şube Müdürlüğümüzce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü gibi önemli gün ve haftalarla alakalı farkındalığı artırıcı çalışmalar yürütüyoruz. Çünkü şiddeti ancak hep birlikte önleyebiliriz” dedi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız