Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Başkan Görgel’den Kahramanmaraş’a müjde!

Başkan Görgel’den Kahramanmaraş’a müjde!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya gelen Başkan Görgel, “Tarihi Maraş Kalesi ve Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nin tadilatı başlıyor. Kapalı Çarşı’da zarar gören işyerlerinin tadilatı için belediyemiz projeyi hazırlıyor. Tarihi Ulu Camii ve Taşhan’ın restorasyonu büyük bir titizlikle yürütülüyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya gelen Başkan Görgel, “Tarihi Maraş Kalesi ve Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nin tadilatı başlıyor. Kapalı Çarşı’da zarar gören işyerlerinin tadilatı için belediyemiz projeyi hazırlıyor. Tarihi Ulu Camii ve Taşhan’ın restorasyonu büyük bir titizlikle yürütülüyor.

Başkan Görgel’den Kahramanmaraş’a müjde!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, bir dizi ziyaret ve temasta bulunmak üzere gittiği Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi. 6 Şubat depremlerinde hasar alan Ulu Camii, Tarihi Maraş Kalesi, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi, Kapalı Çarşı, Saraçhane Camii ve Taşhan gibi tarihi yapıların restorasyonuna ilişkin süreçlerin istişare edildiği ziyarette Başkan Fırat Görgel, Kahramanmaraş’a göstermiş olduğu ilgi ve destek için Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür etti. 

Restorasyon uygulamaları hız kazandı

Gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Fırat Görgel, “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret ederek 6 Şubat depremlerinde şehrimizde hasar gören tarihi yapılarımızın restorasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Bakanlığımızca Kahramanmaraş’ımızda yürütülen ve planlanan çalışmaları istişare ettik. Tarihi Maraş Kalesi ve Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nin tadilatı başlıyor. Tarihi Kapalı Çarşı’da zarar gören işyerlerinin tadilatı için belediyemiz projeyi hazırlıyor. Projenin tamamlanmasının ardından inşallah restorasyon çalışmalarına başlanacak. Tarihi Ulu Camii ve Taşhan’ın restorasyonu büyük bir titizlikle yürütülüyor. Depremde yıkılan Saraçhane Camii ise yeniden inşa ediliyor. İnşallah restorasyon projelerinin tamamlanmasıyla şehrimizdeki tarihi miraslarımızı tekrar hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Destekleri için Sayın Bakanımız ve ekibine teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” cümlelerini kaydetti.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız