Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Kahramanmaraş’ta

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Kahramanmaraş’ta

Kardeş ülke Azerbaycan tarafından yapılmakta olan Azerbaycan mahallesinde incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Vali Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve protokol üyeleri tarafından havaalanında karşılandı.

Kardeş ülke Azerbaycan tarafından yapılmakta olan Azerbaycan mahallesinde incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Vali Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve protokol üyeleri tarafından havaalanında karşılandı.

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Kahramanmaraş’ta

Daha sonra Vali Ünlüer ve beraberindeki heyet ile birlikte inşaat sahasında incelemelerde bulunan Asadov, MİDA Başkanı Sadık Sadıkov, TOKİ yetkilileri ve firma temsilcilerinden inşaatın son durumu hakkında bilgiler alarak çalışmalar hız verilmesi yönünde talimatlar verdi.
 
Buradan bir değerlendirmede bulunan Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremin ardından Azerbaycan halkının Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılara ortak olduğunu belirtti.
 
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla oluşturulan Azerbaycan Mahallesi'nin her geçen gün büyüdüğünü hatırlatan Asadov, şöyle konuştu: "10 milyondan fazla Azerbaycan vatandaşı her şubat ayının 6'sını acılarla anacaktır. Bugün Cumhurbaşkanımız Aliyev'in talimatına esasen ben bizzat buradaki işlerin gidişatını kontrol etmek amacıyla Kahramanmaraş'a geldim. Çalışmaları yerinde inceledim, çalışmalar hızla devam ediyor. Grafiğe uygun olarak yüksek standartlarda devam ediyor. Azerbaycan MİDA ile TOKİ iş birliğinde çalışmalar yürütülüyor. Haydar Aliyev İlk ve Ortaokulu ağustos ayının sonunda teslim edilecek ve 15 Eylül'de yeni eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başlayacaktır."
 
Asadov, 7, 8, 11 ve 12. etap konutların inşasının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, hedeflerinin Azerbaycan Mahallesi'nin 2025 yılı şubat ayında tamamen bitirilmesi olduğunu sözlerine ekledi.
 
Vali Mükerrem Ünlüer ise “Bugün bizim için önemli bir gündü. Azerbaycan Başbakanımız Sayın Ali Asadov’u misafir ettik. Kendileri bugün Azerbaycan devleti tarafından MİDA ve TOKİ iş birliğinde yapılan Azerbaycan Mahallesi’nde incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması yönünde talimatlar verdi. Bizim için Azerbaycan mahallesi çok önemli hem iki ülkenin kardeşliğini simgeliyor hem de şehrimizin hafızası ve merkezi konumda olması bakımından da önemli bir proje. Kısa sürede tamamlanması için Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte işin takipçisiyiz. Kasım ayına kadar bu projede önemli bir noktaya gelmiş olacağız. Bu projenin tamamlanması ile şehir merkezini de önemli derecede ayağa kaldırmış olacağız.” diye konuştu.
 
Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Kahramanmaraş’ta yaptığı temasların ardından Vali Ünlüer ve protokol üyeleri tarafından havaalanından uğurlandı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız