Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | AKEDAŞ’tan açıklama

AKEDAŞ’tan açıklama

Kahramanmaraş ve Adıyaman’da hizmet veren AKEDAŞ’tan yapılan açıklamada, 949 personel ve 216 adet araç ile çalışmalara devam edildiği duyuruldu.

Kahramanmaraş ve Adıyaman’da hizmet veren AKEDAŞ’tan yapılan açıklamada, 949 personel ve 216 adet araç ile çalışmalara devam edildiği duyuruldu.

AKEDAŞ’tan açıklama

AKEDAŞ’tan yapılan açıklamada: “Yaşadığımız deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Merkez üssü Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen, iki büyük deprem yaşadık. Yaşanan depremler ile birlikte, başta Kahramanmaraş ve Adıyaman olmak üzere bölgemizde yer alan 10 ili kapsayan büyük bir coğrafyada, ciddi bir yıkım meydana gelmiştir. Deprem ile birlikte meydana gelen yıkım, OG ve AG elektrik iletim ve dağıtım hatlarımız ile trafolarımızda da ciddi bir hasara neden olmuştur.

İlk andan itibaren, ekiplerimiz tarafından elektrik dağıtım OG ve AG şebekelerimizde hasar tespitleri yapılarak, bölgemizin yeniden enerjlendirilebilmesi için çalışmalara başlanmıştır. Bu kapsamda AFAD ile koordinasyon içerisinde gerçekleştirdiğimiz planlama doğrultusunda, il ve ilçe merkezlerimizde enkazlar ve arama kurtarma faaliyetleri açısından hayati tehlike arz etmeyen bölgeler beslenmeye başlanmış, geldiğimiz noktada Kahramanmaraş ve Adıyaman illerimizde AG ve OG şebekelerimiz %99 oranında enerjilendirilmiştir.

Bu kapsamda, Kahramanmaraş’ta mevcut 8132 trafomuzun 8099’u enerjilendirilmiş olup, 33 trafomuz için enerjilendirme çalışmalarımız devam ederken, Adıyaman’da mevcut 5535 trafomuzun 5514’ü enerjilendirilmiş olup, 21 trafomuz için de çalışmalarımız devam etmektedir.

Bununla birlikte artçı depremlerin devam etmesinin yanı sıra evlerini kullanamayacak durumda olan vatandaşlarımız için AFAD tarafından Kahramanmaraş’ta 43 lokasyonda kurulan toplam 10.324 çadırın tamamı ile Adıyaman’da yine AFAD tarafından 16 lokasyonda kurulan toplam 4940 adet çadırın tamamı enerjilendirilmiş durumdadır.

Geldiğimiz nokta itibari ile Türkiye’nin dört bir yanında görevli dağıtım şirketleri, büyük bir personel ve ekipman desteği ile yanımızda yer almaktadır. Bu kapsamda şuan Kahramanmaraş ve Adıyaman bölgelerimizde destek ekiplerimiz ile birlikte toplam 949 personel, 216 adet araç ile çalışmalarımıza devam ederken, şebeke üzerinden enerjilendirilmesi henüz mümkün olmayan bölgeler için 9202 kVA gücünde toplam 162 adet jeneratör devreye alınmış durumdadır.

Kahramanmaraş ve Adıyaman için ilk andan itibaren gerek enkazlardan yaralıların kurtarılması, gerekse elektrik şebekemizin ayağa kaldırılması adına büyük bir özveri ile çalışan personellerimizle birlikte, bizleri bu büyük yıkım karşısında yalnız bırakmayan dağıtım şirketlerimiz ve personellerine de gönülden teşekkür ediyoruz. 

Hep birlikte başaracağımıza olan inancımızla çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz.” Denildi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız