Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | AKEDAŞ, 3 milyar 112 milyon TL’lik yatırım yaptı

AKEDAŞ, 3 milyar 112 milyon TL’lik yatırım yaptı

6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan hizmet bölgesinde, depremin yol açtığı şebeke hasarlarının giderilmesinin yanı sıra, şehirlerde yaşanan toplumsal hareketlilik ve yeniden yapılanma süreci de önemli yatırım gereksinimlerini beraberinde getirdi. Kahramanmaraş ve Adıyaman'da hizmet veren AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A. Ş.

6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan hizmet bölgesinde, depremin yol açtığı şebeke hasarlarının giderilmesinin yanı sıra, şehirlerde yaşanan toplumsal hareketlilik ve yeniden yapılanma süreci de önemli yatırım gereksinimlerini beraberinde getirdi. Kahramanmaraş ve Adıyaman'da hizmet veren AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A. Ş.

AKEDAŞ, 3 milyar 112 milyon TL’lik yatırım yaptı

6 Şubat 2023’te meydana gelen tüm ülkeyi üzüntüye boğan depremlerin üzerinden bir yılı aşkın süre geçti. Depremin yaraları sarmaya çalışılırken, Kahramanmaraş ve Adıyaman'daki tüketicilere kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sağlama misyonunu sürdüren AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş., ilk günden itibaren bölgenin elektrik ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, depremlerin ardından bölgedeki şebeke hasarlarının giderilmesi için yeniden yapılanma sürecinde yatırımlarını artırarak 6 Şubat’tan bu yana bölgeye 3 milyar 112 milyon 988 bin 418 TL’lik yatırım yaptı.

Depremin ardından ortaya çıkan acil altyapı ihtiyaçlarını karşılamak ve bölgedeki enerji arz güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu yatırımlar hem mevcut şebekenin güçlendirilmesini hem de gelecekteki enerji talebine yanıt verecek yeni projelerin hayata geçirilmesini kapsıyor. Bu yatırımlar kapsamında deprem bölgesine 369 adet trafo tesis edilirken, 260,26 km yeraltı alçak gerilim hattı, 240,45 km yeraltı orta gerilim hattı, 1989,24 km alçak gerilim havai hattı, 314,59 km orta gerilim havai hattı ile 17,816 adet sokak aydınlatma armatürü yapıldı.

Bu yatırımlarla bölgenin enerji altyapısını güçlendirmeyi amaçlıyoruz

6 Şubat depremlerinin etkilediği bölgelerde olduğu gibi depremlerin Kahramanmaraş ve Adıyaman'da da elektrik altyapısına ciddi bir hasar verdiğini belirten AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet İlbasan, hasarı hızlıca gidererek bölgenin elektrik ihtiyacını karşılamak ve altyapıyı güçlendirmek için çalışmalarına ilk günden itibaren devam ettiklerini belirtti. 

Daha da güçlü bir şebeke oluşturmanın sorumluluğunun bilincinde olduklarını ifade eden İlbasan, Ekonomi-X Gazetesine verdiği röportajında: “Kahramanmaraş ve Adıyaman'daki tüketicilerimize kesintisiz hizmet vermek ve deprem felaketinin yol açtığı hasarı gidermek için yatırımlarımızı önemli ölçüde artırdık. Bölgedeki altyapı çalışmaları ve diğer aydınlatma, trafo tesisi gibi ihtiyaçlarla birlikte toplam 3 milyar 112 milyon 988 bin 418 TL’lik bir yatırım yaptık. Bu yatırımlarla bölgenin enerji altyapısını modernleştirmeyi, güçlendirmeyi ve tüketicilerimize hem daha kaliteli hem de kesintisiz elektrik hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Bunların yanı sıra altyapı ile birlikte dijitalleşme ve teknolojiye yönelik yatırımlarımıza da devam ediyoruz. Amacımız arıza ve kesintilere karşı hızlı müdahale imkânı sağlayarak, tüketicilerimize daha iyi bir hizmet deneyimi sunmak.” İfadelerine yer verdi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız