Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | AFAD, deprem bağışlarının yüzde 94’ü harcandığını duyurdu

AFAD, deprem bağışlarının yüzde 94’ü harcandığını duyurdu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından AFAD tarafından kurulan bağış hesabındaki harcamalara dair 15 günde bir yayımlanan şeffaflık raporunun son verileri kamuoyuyla paylaşıldı. 1 Temmuz 2025 tarihli güncellemede, toplam 145 milyar 557 milyon 731 bin 897 TL’lik bağışın 137 milyar 593 milyon 135 bin 136 TL’sinin harcandığı açıklandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından AFAD tarafından kurulan bağış hesabındaki harcamalara dair 15 günde bir yayımlanan şeffaflık raporunun son verileri kamuoyuyla paylaşıldı. 1 Temmuz 2025 tarihli güncellemede, toplam 145 milyar 557 milyon 731 bin 897 TL’lik bağışın 137 milyar 593 milyon 135 bin 136 TL’sinin harcandığı açıklandı.

AFAD, deprem bağışlarının yüzde 94’ü harcandığını duyurdu

AFAD’ın verilerine göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan harcamaların en büyük kısmı barınma giderleri için kullanıldı.

Toplamda 66 milyar 470 milyon TL’nin üzerinde bir bütçe, çadır ve konteyner alımları, altyapı kurulumları, Esenkart ödemeleri ve gıda-hijyen setlerinin teminine ayrıldı. Çadır ve konteyner temini ile altyapı çalışmaları tek başına 60 milyar 396 milyon TL’ye mal oldu.

Nakdi yardımlar 71 Milyar TL’yi aştı

Afetzedelere yapılan nakdi yardımlar da dikkat çekici seviyede. Kira yardımları için bugüne dek 38 milyar 439 milyon TL, 10 bin TL’lik hasar hane ödemeleri için 19 milyar 959 milyon TL, taşınma yardımları için 8.5 milyar TL ve vefat eden vatandaşların yakınlarına yapılan ödemeler için ise 4.1 milyar TL harcandı.

Geriye kalan tutar 8 Milyar TL'nin altında

Toplam bağışın yüzde 94,5’inin harcandığı süreçte geriye yalnızca 7 milyar 964 milyon TL’lik bir kaynak kaldı. Uzmanlar, bu kalan tutarın yeni desteklerin planlanması açısından dikkatle yönetilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

AFAD’dan şeffaflık vurgusu

AFAD yetkilileri, 15 günde bir yayımlanan bu harcama raporlarıyla kamuoyunun bilgilendirilmeye devam edileceğini vurgularken, bağışların şeffaf ve etkin bir şekilde değerlendirilmesine yönelik hassasiyetin sürdüğünü belirtti.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız