Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | AFAD'dan 7,5 büyüklüğünde deprem senaryolu ulusal tatbikat!

AFAD'dan 7,5 büyüklüğünde deprem senaryolu ulusal tatbikat!

Kahramanmaraş'ta, 7,5 büyüklüğündeki bir deprem senaryosu gereği enkazdan kurtarma operasyonları gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş'ta, 7,5 büyüklüğündeki bir deprem senaryosu gereği enkazdan kurtarma operasyonları gerçekleştirildi.

AFAD'dan 7,5 büyüklüğünde deprem senaryolu ulusal tatbikat!

Kahramanmaraş’ta, 7,5 büyüklüğündeki bir deprem senaryosu gereği, 26 ilin katılımıyla ulusal düzeyde gerçekleştirilen tatbikat başlatıldı.

 

Senaryo gereği Kahramanmaraş'ta depremin meydana gelmesiyle kentteki AFAD ekipleri, hızlı bir şekilde yıkımın meydana geldiği bölgelere hareket etti.

 

 

Havalanan polis helikopterinin yıkılan binaların yerini belirlemesinin ardından ekipler, enkazlara yönlendirildi.

 

Bir otel ve binaların enkazı olarak belirlenen ve yıkımı devam eden Sabancı Kültür Merkezi binasına ulaşan ekiplerce önce çevre güvenliği alındı.

 

 

Daha sonra enkazda bulunanlara yönelik çalışma başlatan ekipler, senaryo gereği enkazda yakınlarını bulmak için gelen ve enkaza girmek isteyen vatandaşları zorla uzaklaştırdı.

 

İlgili tüm kurtarma birimlerinin enkaz bölgesine ulaşmasıyla birlikte enkazda arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

 

Önce enkazın çatısında bulunan yaralıları itfaiye merdiveniyle indiren ekipler, daha sonra merdivenin ulaşamadığı alanlardaki yaralıları da halatlar yardımıyla aşağıya indirerek, sağlık görevlilerine teslim etti.

 

 

Enkaz altını dinleyen ve kamera yardımıyla yaralılara ulaşmaya çalışan ekipler, enkaz altında tespit ettiği yaralılara ilk müdahaleyi yaparak dışarı çıkardı.

 

Tatbikat sırasında Vali Vahdettin Özkan da senaryo gereği oluşturulan kriz merkezinde ekipleri yönlendirdi.

 

 

İlk gününde depremin ilk 24 saatinin canlandırıldığı tatbikat yarın da devam edecek.

 

Tatbikatı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da Ankara'daki AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinden takip etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız