Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | 550 bin dolarlık hibe sözleşmesi imza töreni gerçekleşti

550 bin dolarlık hibe sözleşmesi imza töreni gerçekleşti

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde yürütülen ve 550 bin Dolar tutarında olan ‘Depremzede Kadın İşverenlere Hibe Desteği Projesi’nde mülakatı kazanan kadın işverenler için Hibe Sözleşmesi İmza Töreni düzenlendi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde yürütülen ve 550 bin Dolar tutarında olan ‘Depremzede Kadın İşverenlere Hibe Desteği Projesi’nde mülakatı kazanan kadın işverenler için Hibe Sözleşmesi İmza Töreni düzenlendi.

550 bin dolarlık hibe sözleşmesi imza töreni gerçekleşti

KMTSO ile UNDP Türkiye’de Şubat ayında meydana gelen yıkıcı depremlerden zarar gören işletmelerin sahibi kadın girişimcilere yönelik 550 bin Dolar tutarında başlatılan hibe programında sona gelindi. Başvuru aşaması ve sonrasında yapılan mülakatlarla belirlenen 257 kadın işveren hibe desteğinden faydalanmaya hak kazandı. 

Erken toparlanma faaliyetlerinin bir parçası olan bu ortak girişim, depremde en ağır yıkıma uğrayan dört ilden biri ve depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta işletmelerini ayağa kaldırmaya çalışan kadın işverenlere mali destek sağlamış oldu. 

Girişimin imza töreni bugün Kahramanmaraş’ta kadın işverenlerle yapılan toplantıda gerçekleştirildi. Ticaret Borsası’nda düzenlenen imza törenine; KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, KMTSO Başkan Yardımcısı Hikmet Gümüşer, UNDP Bölge Koordinatörü Hamit Doğan, KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Harun Çiçekçi, UNDP Portföy Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak, UNDP Saha Temsilcisi Mihriban Ançel, KMTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Betül Zabun Kenger ile kadın işverenler katıldı. 

Ayrıca programda; Sercan Uysal Çetin, Nurgül Göçgen ve Betül Fırat adlı kadın işverenler kürsüye çıkarak, hikâyelerini anlattı.

Çok önemli bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğu içindeyiz

Toplantıda konuşan KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, Kadın işverenlere yönelik olan bu projenin çok önemli olduğunu belirterek, programda emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Buluntu, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Başlattığımız program çerçevesinde kadın işverenlerimize yönelik bir takım projeler gerçekleştirdik. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Hikmet Bey, bu konuda çeşitli ciddi çalışmalar yaptı ve bu programın Kahramanmaraş’a aktarılması noktasında güzel gelişmeler kaydetti. 800’ün üzerinde bir müracaat oldu. Yaklaşık 400 kişi mülakata çağrıldı. 250’nin üzerinde kadın işverenlerimizde hibe desteğinden yararlanmaya hak kazandı. UNDP yetkilileri ile görüşmelerimiz neticesinde bu kaynaklarımız ilerleyen günlerde inşallah daha da artacak. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

Kahramanmaraş bizim önceliğimiz

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ise şunları kaydetti: “Kahramanmaraş yıkıcı depremden etkilenen illerin başında geliyor ve UNDP olarak bu gerçeğin farkındayız. Bu yüzden Kahramanmaraş bizim için öncelikli illerden birisi. UNDP olarak mümkün mertebe hızlı çözümler üretmeye gayret ettik. Bu yüzden burada olmaktan çok mutluyuz. Çünkü 257 kadın girişimcimize 550 bin dolar hibe dağıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uluslararası kurumlarla görüşmeye devam edeceğiz ve sizlerden aldığımız geri bildirimlerle bizim yeni fonlara ulaşmamıza vesile olacak. Kadın girişimcilere bu şekilde bir destek sağlayarak yalnızca bireylerin geçim kaynaklarını eski haline çevirmeyi değil, aynı zamanda bir toplumun normal hayatta dönüş umudunu da yeniden canlandırmayı hedefliyoruz.”

100 bin dolarla başlayan hikâye 550 bin dolarla sonuçlandı

KMTSO Başkan Yardımcısı Hikmet Gümüşer ise, “Bizlerin amacı bu programlar vesilesi ile kadın işverenlerimize bir nebze de olsun fayda sağlayabilmekti. Elimizden geldiğince maksimum rakamı Birleşmiş Milletler’den talep ettik. Sağ olsun onlarda bize çok ılımlı davrandılar. Normalde 100 bin dolarla başlayan bu hikâye bugün 550 bin dolarla sonuçlandı. Bu programın amacı kadın işverenlerimize küçükte olsa katkı sağlamak. Bugün burada dağıttığımız rakam tam olarak 14 milyon 500 bin TL. Programda emeği geçen herkese teşekkür ederken, hibe desteğinden faydalanmaya hak kazanan kadın işverenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız