Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Asayiş | Kahramanmaraş’ta çelik kasalar için komisyon kuruldu

Kahramanmaraş’ta çelik kasalar için komisyon kuruldu

6 Şubat tarihinde meydan gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremler sonrası yıkılan binalardan çıkartılan çelik kasaların sahiplerini bulmak için komisyon kuruldu.

6 Şubat tarihinde meydan gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremler sonrası yıkılan binalardan çıkartılan çelik kasaların sahiplerini bulmak için komisyon kuruldu.

Kahramanmaraş’ta çelik kasalar için komisyon kuruldu

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, 6.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş ili Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonucu, İl Merkezinde yıkılan binaların enkazlarında çıkartılan ve sahipleri tespit edilemeyen buluntu çelik kasaların açılması, içerisindeki malzemelerin tespiti ve sahiplerinin bulunarak tesliminin sağlanması veya sahiplerinin tespitinin mümkün olmadığı durumda ilgili kurumlara teslimi amacıyla,  Kahramanmaraş Valiliği’nin ilgi sayılı Olurları ile komisyon oluşturulduğunu duyurdu.

Enkazdan çıkarılan ve sahibi belirlenemeyen toplam 197 adet çelik kasa, komisyon eşliğinde tamamı açıldı.

197 çelik kasadan 119 adet kasanın boş olduğu, 57 adet kasada değersiz evrak ve eşyanın bulunduğu ve 21 adet kasada ise değerli eşyalar tespit edildi.

Açılan çelik kasalardan çıkarılan değerli eşyalar ise şöyle;

5 kilo 090 gr ağırlığında altın ziynet eşyası, 21 adet çeyrek altın, 1 adet Altın kolye ucu, 3 adet altın kaplama kol saati, 2 adet gümüş bileklik ve 4 çift gümüş küpe, 458.198 Türk Lirası,  58.700 Amerikan Doları, 404 Euro, 1 Mark ve eski madeni paralar, 3 adet silah ve 397 adet fişek, 38 parça tarihi eser, 960 adet Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde kullanımı tedavisinde kullanılan yeşil ve kırmızı reçeteye tabi çeşitli markalarda hap çıkartıldı.

Kasaların açılması sonrası sahipleri tespit edilen toplam 18 adet kasa ve kasa içerisinde bulunan aşağıda belirtilen malzemeler sahiplerine teslim edildi.

4 kilo 654 gram ağırlığında ziynet eşyası, 10 adet çeyrek altın, 1 adet Altın kolye ucu, 3 adet altın kaplama kol saati ve 2 adet gümüş bileklik ve 4 çift gümüş küpe, 411.000 Türk Lirası, 58.700 Amerikan Doları, 404 Euro, 1 mark madeni para ve eski madeni Türk Liraları ve evraklar, 38 parça tarihi eser Kahramanmaraş Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

Toplamda açılmış olan 60 adet kasanın hak sahiplerine ulaşılması amacıyla gerekli çalışmaların devam edildiği öğrenildi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız