Kararnameye göre; Düzce Valisi Selçuk Aslan, Iğdır Valisi Ercan Turan, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Yalova Valisi Hülya Kaya, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, vali-mülkiye başmüfettişi olarak görevlendirildi.
Öte yandan birçok ilde vali değişikliği yapıldı. Buna göre Mehmet Fatih Çiçekli Ardahan Valiliğine atanırken, Mustafa Fırat Taşolar Iğdır Valisi oldu. Cahit Çelik Bingöl, Mustafa Koç Giresun, Hayrettin Çiçek Karaman ve Ahmet Hamdi Usta Yalova Valiliği görevlerine getirildi. Trabzon’da Tahir Şahin, Düzce’de Mehmet Makas, Osmaniye’de Mehmet Fatih Serdengeçti, Eskişehir’de Erdinç Yılmaz, Denizli’de Yavuz Selim Köşger ve Adana’da Mustafa Yavuz vali olarak görevlendirildi. Ayrıca Murat Duru Aksaray, Ömer Kalaylı Kilis, Hüseyin Engin Sarıibrahim Kırıkkale, Oktay Çağatay Karabük, Nedim Akmeşe Niğde, Hüseyin Çakırtaş Çankırı ve Önder Bozkurt Ağrı Valisi oldu.
Kararnamenin yayımlanmasının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da atamalara ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Yerlikaya, yeni görevlerine başlayan valileri tebrik ederek, görev süresini tamamlayan valilere de hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Yerlikaya paylaşımında, İçişleri Bakanlığı ailesi olarak Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda, ülkenin huzur ve güvenliği için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.