Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Gündem | Türkiye Kooperatifler Buluşması’nda yeni strateji dönemi başladı

Türkiye Kooperatifler Buluşması’nda yeni strateji dönemi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye Kooperatifler Buluşması, kooperatifçilik hareketinde yeni bir sayfanın açıldığı önemli bir etkinlik oldu. Programda, 2025-2029 Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı kamuoyuna tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye Kooperatifler Buluşması, kooperatifçilik hareketinde yeni bir sayfanın açıldığı önemli bir etkinlik oldu. Programda, 2025-2029 Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı kamuoyuna tanıtıldı.

Türkiye Kooperatifler Buluşması’nda yeni strateji dönemi başladı

Türkiye genelinde 50 bini aşkın kooperatif ve 4 milyon 662 bini geçen ortağıyla üretimden ihracata uzanan geniş bir yelpazede faaliyet gösteren kooperatifler, tarımdan konuta, ulaşımdan krediye, enerjiden el sanatlarına ve kadın girişimciliğine kadar pek çok alanda ekonomiye katkı sağlıyor.

Yeni strateji, bu ekosistemi daha verimli, sürdürülebilir, rekabetçi ve yenilikçi kılmayı amaçlıyor.

Birleşmiş Milletler’in 2025 yılını “Uluslararası Kooperatifler Yılı” ilan etmesiyle eş zamanlı duyurulan plan; kooperatiflerin ekonomik ve sosyal kalkınmadaki rolünü güçlendirmeyi, üretim kapasitesini artırmayı ve küresel pazarlarda daha etkin hale gelmelerini hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda kooperatiflerin desteklenmeye devam edeceğini vurgularken, hazırlık sürecine katkı sağlayan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile emeği geçen tüm kurumlara teşekkür edildi.

Tören, ödül alan yarışmacıların tebrik edilmesi ve Türkiye’nin kooperatifçilikte daha güçlü bir geleceğe yürüyeceği mesajıyla sona erdi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız