Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Gündem | İstanbul Havalimanı’na uçan 111’inci şirket, Japon devi

İstanbul Havalimanı’na uçan 111’inci şirket, Japon devi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Japonya’nın en büyük havayolu şirketi All Nippon Airways’in, Tokyo Haneda –İstanbul Havalimanı arasında direkt uçuşlarına başladığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, ‘İstanbul Havalimanı, hizmet verdiği havayolu şirketi sayısını 111’e çıkararak küresel havacılıkta konumunu daha da güçlendirdi.’ dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Japonya’nın en büyük havayolu şirketi All Nippon Airways’in, Tokyo Haneda –İstanbul Havalimanı arasında direkt uçuşlarına başladığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, ‘İstanbul Havalimanı, hizmet verdiği havayolu şirketi sayısını 111’e çıkararak küresel havacılıkta konumunu daha da güçlendirdi.’ dedi.

İstanbul Havalimanı’na uçan 111’inci şirket, Japon devi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Japonya’nın en büyük havayolu şirketi All Nippon Airways’in (ANA), 12 Şubat 2025 itibarıyla Tokyo Haneda –İstanbul Havalimanı arasında direkt uçuşlarına başladığını duyurdu.

Yeni hat kapsamında haftada 3 gün düzenlenecek uçuşların, pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri yapılacağını ifade eden Uraloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İstanbul Havalimanı, küresel aktarma merkezi konumunu her geçen gün daha da güçlendiriyor. Japonya’nın en büyük havayolu şirketi ANA’nın bu hatta uçuş düzenlemeye başlaması, Türkiye ile Japonya arasındaki havayolu bağlantısını güçlendirecek ve iki ülke arasındaki iş birliklerine katkı sağlayacak.”

Türk Hava Yolları dışındaki ilk taşıyıcı

Uraloğlu, ANA’nın Türk Hava Yolları’nın ardından bu hatta uçuş düzenleyen ilk havayolu şirketi olduğunun altını çizerek “İstanbul Havalimanı’nın büyüyen uluslararası havayolu ağındaki önemini bir kez daha ortaya koydu. Bu durum havalimanımızın dünya çapındaki havayolu şirketleri için cazibe merkezi olmaya devam ettiğinin bir göstergesidir.” diye konuştu.

İstanbul Havalimanı, hizmet verdiği havayolu şirketi sayısını 111’e çıkardı

Bakan Uraloğlu ayrıca ANA’nın Tokyo Haneda –İstanbul Havalimanı arasında direkt uçuşlarına başlamasıyla İstanbul Havalimanı’nın küresel aktarma merkezi konumunun daha da pekiştirdiğini belirterek “İstanbul Havalimanı, hizmet verdiği havayolu şirketi sayısını 111’e çıkararak küresel havacılıkta konumunu daha da güçlendirdi.” dedi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız