Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Gündem | İki ülke arasındaki ilişkiler daha da güçlenecek

İki ülke arasındaki ilişkiler daha da güçlenecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ‘13. St. Petersburg Uluslararası Hukuk Forumu’na katılmak üzere Rusya’ya gitti. Bakan Yılmaz Tunç, Forum öncesinde Rusya Adalet Bakanı Konstantin Chuychenko ile görüştü.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ‘13. St. Petersburg Uluslararası Hukuk Forumu’na katılmak üzere Rusya’ya gitti. Bakan Yılmaz Tunç, Forum öncesinde Rusya Adalet Bakanı Konstantin Chuychenko ile görüştü.

İki ülke arasındaki ilişkiler daha da güçlenecek

Kahramanmaraş, 20 Mayıs 2025-

Adalet Bakanı Tunç, görüşmede Türkiye ile Rusya arasında kökleri tarihe dayanan güçlü, siyasi, ekonomik, kültürel ve insani bağlar bulunduğunu vurgulayarak, “Bunun sonucu olarak ülkelerimiz arasındaki ilişkiler yakın diyalog ve dostluk çerçevesinde sürdürülmektedir.” dedi.

İki ülke arasındaki ilişkileri kuvvetlendireceğiz

Türkiye ve Rusya arasında sadece ikili düzeyde değil, bölgesel ve uluslararası platformda da yakın bir iş birliği bulunduğunu kaydeden Bakan Tunç, “Ülkelerimiz arasındaki karşılıklı güven anlayışına dayalı yakın ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz. İki ülke arasındaki bu tür ziyaretlerin var olan güçlü ilişkilerimizin daha da gelişmesine katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Ülkelerimiz arasındaki adli iş birliğini geliştirmeyi sürdüreceğiz. Karşılıklı güven anlayışına dayalı her alandaki ilişkilerimizi, yakın diyalog ve dostluk çerçevesinde daha da güçlendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Bakan Tunç, 2011 yılından bu yana düzenlenen St. Petersburg Uluslararası Hukuk Forumu’nun hukuk, iş dünyası, politika ve kolluk kuvvetleri temsilcilerini bir araya getiren önemli bir platform olduğunu söyledi.

Rusya Adalet Bakanı Konstantin Chuychenko ise Türkiye’nin bölgesel bir güç olduğunu kaydetti. Bakan Chuychenko, ülkeler arası adli ve hukuki işbirliğini güçlendirmek için yeni anlaşmalar yapılabileceğinin altını çizdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız