Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Gündem | Dereceye giren hakim ve savcı adayları cübbelerini teslim aldı

Dereceye giren hakim ve savcı adayları cübbelerini teslim aldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Adalet Akademisindeki eğitimlerini dereceyle bitiren ve yarın yapılacak kura töreniyle atamaları gerçekleştirilecek hakim ve savcı adaylarına cübbelerini teslim etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Adalet Akademisindeki eğitimlerini dereceyle bitiren ve yarın yapılacak kura töreniyle atamaları gerçekleştirilecek hakim ve savcı adaylarına cübbelerini teslim etti.

Dereceye giren hakim ve savcı adayları cübbelerini teslim aldı

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Tunç, Türkiye Adalet Akademisindeki 28. Dönem Adli Yargı ve 18. Dönem İdari Yargı eğitimlerini tamamlamasının ardından mesleğe kabul edilen 1351 hakim ve cumhuriyet savcısından dereceye girenlerle Bakanlıkta bir araya geldi.

Hakim-savcı adaylığı sisteminden hakim-savcı yardımcılığı sistemine geçildiğini anımsatan Tunç, şunları kaydetti: "1351 hakim-savcı adayımız sistemin son adayları. Bundan sonraki süreçte hakim savcı yardımcısı olarak göreve başlanacak. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın teşrifleriyle yeni görev yerleriniz belirlenecek. Yarın kuralarını çekecek 1351 hakim ve savcımız Türkiye Adalet Akademisindeki eğitimlerini ve adliyelerdeki stajlarını tamamladılar. Hakim-savcı adaylarının başarılı olacağına inanıyorum. Ülkemizin değişik yerlerinde uzun yıllar yargı hizmetinde, adaletin tecellisinde çok önemli vazifeler alacaksınız. İnşallah milletimize, ailelerinize layık olmaya çalışacaksınız. Hepinizi tebrik ediyorum."

Bakan Tunç, konuşmasının ardından dereceye giren adaylara cübbelerini teslim etti.

Dönemlerinde başarılı olan 1351 hakim ve savcı adayının dosyası mesleğe kabul işlemlerine esas olmak üzere Hakimler ve Savcılar Kuruluna gönderildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yarın yapılması planlanan Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni ile adayların görev yerleri belirlenecek.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız