Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Gündem | Bakan Işıkhan, Kariyer Fuarı’nda işsizlik oranlarını değerlendirdi

Bakan Işıkhan, Kariyer Fuarı’nda işsizlik oranlarını değerlendirdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Gençliğin Üretim Çağı Bölgesel Kariyer Fuarının açılışına katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Gençliğin Üretim Çağı Bölgesel Kariyer Fuarının açılışına katıldı.

Bakan Işıkhan, Kariyer Fuarı’nda işsizlik oranlarını değerlendirdi

Işıkhan, buradaki konuşmasında, Bölgesel Kariyer Fuarları'nın 2019'dan itibaren Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, üniversiteler, kamu kurumları, özel sektör ve meslek odalarının işbirliğiyle hayata geçirilen önemli bir platform olduğunu ifade etti.

Fuarın, lise son sınıf ve üniversite öğrencilerinin iş dünyasını yakından tanımaları ve işverenlerle doğrudan temas kurmaları amacıyla düzenlendiğini belirten Işıkhan, fuarın binlerce gence ışık tuttuğunu söyledi.

Fuarların önemine değinen Işıkhan, "2013 yılından bugüne kadar 263'ü sanal, 226'sı fiziki olmak üzere toplam 489 istihdam fuarı düzenledik. Yaklaşık 29 bin firmanın katıldığı bu fuarları 8,5 milyon vatandaşımız ziyaret etti. Bu tecrübeyi Bölgesel Kariyer Fuarlarımızla daha da ileri bir noktaya taşımış olacağız." diye konuştu.

Staj yapmak isteyen öğrencilerin yanında olduklarını vurgulayan Işıkhan, "İŞKUR'un Staj Portalı ve Ulusal Staj Programı aracılığıyla önümüzdeki 3 yıl içinde ilave 800 bin gencin staj yapmasını hedefliyoruz. Staj süresince ücret ve prim maliyetlerini karşılıyor, işletmelere de danışmanlık desteği sunuyoruz. Bunun için 26 milyar liralık kaynak ayırdık." ifadesini kullandı.

İlk kez işe başlayacak gençler için "İşe İlk Adım Programı"nı hayata geçirmeye hazırlandıklarını aktaran Işıkhan, "Özel sektörde işe giren 18-25 yaş arası gençlerimizin ücret ve sigorta primlerini belirli süreyle destekliyoruz. Böylece işverenlerin gençlere daha fazla fırsat vermesini, gençlerimizin de ilk iş deneyimini daha kolay kazanmasını hedefliyoruz. 3 yılda 750 bin gencimizin bu destekten yararlanmasını öngörüyoruz. Bu program için 243 milyar lira kaynak ayırdık." bilgisini paylaştı.

İşsizlik oranı düştü

Türkiye ekonomisinin her geçen gün büyüdüğüne dikkati çeken Işıkhan, sözlerini şöyle tamamladı: “Geçen yıl yüzde 8,3 olarak gerçekleşen işsizlik oranı, 2012 yılından itibaren en düşük seviyesine geriledi. Aynı dönemde kadınlarda işsizlik oranı, bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 11,3'e geriledi. Genç nüfusta işsizlik oranı ise 1 puan azalarak 2005 yılından bu yana en düşük seviyesi olan yüzde 15,3'e indi. Kadınların ve gençlerin çalışma hayatına katılımlarını artırmak için yürüttüğümüz programlarımızın olumlu sonuçlarını her geçen gün daha fazla almaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, gençlerimiz ve çalışma hayatımız güçlendikçe Türkiye güçlenecek. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun temel hedefleri olan yüksek katma değerli üretim, verimlilik artışı ve küresel rekabet gücü, siz gençlerimizin güçlü iş gücü zemini üzerine inşa edilecektir.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız