Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Gündem | Bakan Bayraktar, şehit aileleriyle telefonda görüştü

Bakan Bayraktar, şehit aileleriyle telefonda görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şırnak’ta bulunan Akçay 6’ncı Tugay Komutanlığı’nı ziyaret etti. Burada komandolarla birlikte karavanadan yemek yiyen Bakan Bayraktar, Gabar Dağı’ndaki petrol üretim sahalarına ismi verilen şehitler Esma Çevik ve Aybüke Yalçın’ın aileleriyle telefonda görüştü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şırnak’ta bulunan Akçay 6’ncı Tugay Komutanlığı’nı ziyaret etti. Burada komandolarla birlikte karavanadan yemek yiyen Bakan Bayraktar, Gabar Dağı’ndaki petrol üretim sahalarına ismi verilen şehitler Esma Çevik ve Aybüke Yalçın’ın aileleriyle telefonda görüştü.

Bakan Bayraktar, şehit aileleriyle telefonda görüştü

Bakan Bayraktar, ilk olarak 2019 yılında Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıya müdahale sırasında şehit olan Astsubay Esma Çevik'in annesi Nebahat Gözüaydın ile telefonda görüştü. 

Devletimiz yanınızda

Şehit Esma Çevik’in petrol arama faaliyetlerine destek verirken rahmetli olduğunu kaydeden Bayraktar, “Hepimiz onunla ne kadar gurur duysak azdır. Anısını sonsuza kadar yaşatacak bir projeye onun ismini verdik. Bütün Türkiye onun ismini anıyor. Türkiye’nin kaderine tesir edilecek bir iş yapılıyor. Biz de şehidimizi rahmetle anıyoruz. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Her daim devletimiz sizlerin yanında.” ifadelerini kullandı.

Aybüke Yalçın’ın babasını aradı

Bakan Bayraktar daha sonra da 2017 yılında Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristlerin ateşi sonucu şehit düşen Öğretmen Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın’ı aradı. Şehit Aybüke Yalçın’ı hiçbir zaman unutmadıklarını, Türk milletinin de unutmadığı kaydeden Bayraktar, “Sizlere bir kez daha baş sağlığı, metanet, sabır diliyoruz. Biricik kızınız şehit oldu, alçak terör örgütünün saldırısında. Allah rahmet eylesin. Ben de iki kız babası olunca sizi daha iyi anlayabiliyorum. Sizlere de milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanımız çok memnun oldu

Bayraktar, Gabar’da çok büyük bir petrol faaliyeti yürüttüklerini, burada bin 200 çalışanın görev yaptığını anlatarak “Rahmetli kızınızın adını verdiğimiz sahalarda, Türkiye’nin kaderini değiştirecek işlere imza atıyoruz. Cumhurbaşkanımızla konuştuk, ona da ifade ettik buradaki projelerle ilgili gelişmeleri. O da çok memnun oldu. 2024 yılında Türkiye için daha iyi bir yıl olacak.” değerlendirmesini yaptı.

Allah, ayağınıza taş değdirmesin

Bakan Bayraktar, Akçay 6’ncı Tugay Komutanlığı’nı ziyaretinde gözetleme noktalarında nöbet tutan askerlere tatlı ikram ederek “Allah, ayağınıza taş değdirmesin. Geçtiğiniz köprüler sağlam, tüneller aydınlık olsun.” diye konuştu.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız