Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
33°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Gündem | Bakan Bayraktar’dan teknoloji transferi ve yerlileştirme vurgusu

Bakan Bayraktar’dan teknoloji transferi ve yerlileştirme vurgusu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Rusya, Çin ve Güney Kore ile yürütülen nükleer santral görüşmelerine ve Türkiye'nin yenilenebilir enerji potansiyeline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Rusya, Çin ve Güney Kore ile yürütülen nükleer santral görüşmelerine ve Türkiye'nin yenilenebilir enerji potansiyeline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Bayraktar’dan teknoloji transferi ve yerlileştirme vurgusu

Bakan Bayraktar bakanlığın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Çin ile yürütülen nükleer santral görüşmelerinde çok önemli bir noktaya geldik, önümüzdeki birkaç ay içerisinde bunu sonuçlandırmamız gerekiyor. Sinop'ta planlanan 2. nükleer santral için Ruslarla görüşmelerimiz sürüyor. Aynı zamanda Güney Kore ile de temastayız. Türkiye'nin bu konuda önceliği daha fazla teknoloji transferi ve yerlileştirme." İfadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar, küçük modüler reaktörler (SMR) konusunda da görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "2050 yılına kadar 5 bin megavatlık küçük modüler reaktörleri sistemimize ekleyebiliriz." dedi.

Yenilenebilir enerji konusunda büyük bir potansiyelimiz var

Yenilenebilir enerji konusunda, özellikle güneş ve rüzgarda büyük bir potansiyelin olduğu bilgisini paylaşan Bayraktar, şunları kaydetti: "2035'e kadar, 42 bin megavat güneş, 18 bin megavat rüzgar, 5 bin megavat offshore rüzgar enerji santrali planlıyoruz."
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız