Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
34°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Gündem | Azerbaycan heyeti TBMM’de

Azerbaycan heyeti TBMM’de

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov ve beraberindeki heyet ile Mecliste bir araya geldi.

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov ve beraberindeki heyet ile Mecliste bir araya geldi.

Azerbaycan heyeti TBMM’de

Eylül ayında hayatını kaybeden Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı, Milletvekili Ganire Paşayeva’yı anan Şamil Ayrım, Paşayeva’yının Türkiye’de iz bırakmış bir insan olduğunu söyledi.

Bu yıl Azerbaycan’ın Eski Cumhurbaşkanı ve Ulusal Lideri Haydar Aliyev’in ölümünün 20.yıl dönümü olduğunu da hatırlatan Ayrım, Aliyev’in görevi boyunca çok önemli işlere imza attığını söyledi.

Haydar Aliyev’in göreve geldiği dönemde çok karışık bir ortam olduğunu ifade eden Ayrım, Aliyev’in Azerbaycan’ın uluslararası alanda tanınması, Azerbaycan gazının dünya pazarına aktarması ve Bakü-Tiflis boru hattının temelini atılması gibi önemli işlere imza attığını ifade etti. 

Dostluk Grubu Başkanı Ayrım, konuşmasını Haydar Aliyev’in “Türkiye ve Azerbaycan’ı birbirine öyle bağladık ki kimse koparamayacak” sözlerini hatırlatarak sonlandırıldı.

Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov da Haydar Aliyev’in 2’nci kez göreve geldiğinde Azerbaycan’ı içinde bulunduğu derin krizden çıkardığını söyledi.

Emiraslanov, Azerbaycan topraklarının bağımsızlığına kavuşmasında, Türkiye’nin önemli rol oynadığını da belirtti.

Şamil Ayrım, daha sonra konuk heyet onuruna Mecliste öğle yemeği verdi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız