Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Gündem | AK Partili Ünal, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin konuştu

AK Partili Ünal, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin konuştu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Kahramanmaraşlı Mahir Ünal, katıldığı Uluslararası Sezai Karakoç Günlerinde yaptığı konuşmasında: ‘Bugün niye tekrar Orta Çağ'a döndük biliyor musunuz?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Kahramanmaraşlı Mahir Ünal, katıldığı Uluslararası Sezai Karakoç Günlerinde yaptığı konuşmasında: ‘Bugün niye tekrar Orta Çağ'a döndük biliyor musunuz?

AK Partili Ünal, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin konuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-19 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 'Uluslararası Sezai Karakoç Günleri' tamamlandı. 

Kocaeli Kongre Merkezi'ndeki programa Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti MKYK Üyesi Kahramanmaraşlı Mahir Ünal, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Sezai Karakoç’un Türkiye’si” oturumunda konuşan Ünal, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin, yaptığı konuşmasında: "Bugün farkında mıyız, bilmiyorum. Şu anda Orta Çağ'a düştük. Çünkü dünyanın sahipleri olduğunu söyleyenler, Orta Çağ karanlığının ki o karanlık bize ait değildi, skolastik kilisenin içine düştüğü bir karanlıktı; o karanlık. O dönemi karanlık yapan neydi? Bunların kesin inançlı olmasıydı. Kilisenin aklı, rafa kaldırmış olmasıydı. Galilei'nin 'dünya dönüyor' dediği için engizisyona çıktığı bir Orta Çağ’ı konuşuyoruz. 

Bugün niye tekrar Orta Çağ'a döndük biliyor musunuz? Bugün çocukların öldürülmesinde bir sorun görmeyen, açık ve net bir şekilde 'benim kutsal kitabım bunu emrediyor' diyen Tanah bölümünü gözümüze sokan bir akıl ile karşı karşıyayız. Bugün ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson diye bir adam, 'İncil'e inanıyorum ve benim inandığım İncil, bana İsrail'in yanında durmamı söylüyor' diyor. İşte Orta Çağ tam budur ve biz hiçbir zaman onun içinde olmadık. Biz, nübüvvet medeniyetine mensup olanlar, hakikat medeniyetine mensup olanlar, hiç o karanlığın içerisinde olmadık" ifadelerine yer verdi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız