Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Gündem | 14 Mayıs’ta 600 bin güvenlik personeli görev alacak

14 Mayıs’ta 600 bin güvenlik personeli görev alacak

Erzurum'da düzenlenen, 'Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı'na katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Milletvekili Genel Seçimlerinde vatandaşın özgür iradesinin sandığa yansıması ve güven ortamı içerisinde yapılabilmesi için 600 bin güvenlik personelinin seçim günü görev alacağını söyledi.

Erzurum'da düzenlenen, 'Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı'na katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Milletvekili Genel Seçimlerinde vatandaşın özgür iradesinin sandığa yansıması ve güven ortamı içerisinde yapılabilmesi için 600 bin güvenlik personelinin seçim günü görev alacağını söyledi.

14 Mayıs’ta 600 bin güvenlik personeli görev alacak

Erzurum Hükümet Konağı'ndaki toplantı salonunda Bakan Yardımcısı Ersoy, başkanlığında yapılan toplantıya Emniyet Genel Müdürü Sn. Mehmet Aktaş'ın yanı sıra Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır, Kars Muş, Tunceli ve Van Valilileri ile Emniyet müdürleri ve Jandarma komutanları katıldı.
 
Toplantı öncesi bir açıklama yapan Ersoy, "Daha önce alnımızn akıyla icra ettiğimiz seçim tecrübelerimizden istifade ederek her zamankinden daha büyük daha dikkatli daha fazla özenle sorumluluklarımızı yerine getirmek durumundayız. Seçim halkın seçimidir. İşin siyasi anlamı, sonuçları bakanlık olarak bizim görev ve ilgi alanımız dışındadır.
 
Bizim görevimiz vatandaşın özgür iradesini sağlıklı bir şekilde herhangi bir aksiliğe, aksaklığa veya güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandığa yansıtabileceği ortamı sağlamaktır" diye konuştu.

Seçimlerin hayırlı olması temennilerinde bulunan Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Seçimde tedbiri elden bırakmayacağız. Seçim günü 326 bin 387 Emniyet personeli, 196 bin 197 Jandarma, 7 bin Sahil Güvenlik, 58 bin 658 güvenlik korucumuz, 17 bin 209 gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere yaklaşık 600 bin personel seçimde görev alacak. Personel destek olarak 71 helikopter, 8 uçak ve çok sayıda askeri ve Polis aracı ile dron eşlik edecek" dedi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız