Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Genel | Öğretmenlerin objektifinden yansıyan fotoğraflar yarışacak

Öğretmenlerin objektifinden yansıyan fotoğraflar yarışacak

Millî Eğitim Bakanlığının 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlediği Öğretmen Gözüyle temalı fotoğraf yarışmasına başvurular başladı.

Millî Eğitim Bakanlığının 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlediği Öğretmen Gözüyle temalı fotoğraf yarışmasına başvurular başladı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı
Öğretmenlerin objektifinden yansıyan fotoğraflar yarışacak

24 Kasım Öğretmenler Günü'nün anlam ve önemine uygun olarak öğretmenlerin sanatsal üretkenliğini desteklemek amacıyla "Öğretmen Gözüyle" temalı öğretmenler arası fotoğraf yarışması düzenleniyor.

"Öğretmenin gözü; dünün, bugünün, yarının gözüdür." felsefesiyle düzenlenecek yarışmada objektiflere yansıyacak fotoğraflar, öğretmen gözünün inceliğini, zarafetini, bilgeliğini, merhametini sanatçı maharetiyle daha görünür hâle getirecek.

Öğretmenlerin eğitim ve öğretim ortamlarında karşılaştıkları ilham veren kesitleri ve eğitim yolculuğunun içsel yansımalarını kendi objektiflerinden aktararak, sanatsal yönlerini ortaya koyarak ve mesleğin farklı yönlerini paylaşarak toplumsal farkındalık oluşturmaları amaçlanan yarışmaya Türkiye genelindeki öğretmenler katılabilecek. 

Başvurular, il millî eğitim müdürlüklerince duyurulan elektronik posta adresleri üzerinden 26 Ekim 2026 tarihine kadar yapılabilecek. Yarışma, renkli ve siyah beyaz dijital fotoğrafların değerlendirileceği tek kategoriden oluşacak. Yarışma sonuçları 13 Kasım 2026 tarihinde açıklanacak.

Değerlendirme sonucunda dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen 50 eser, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek özel bir sergide sanatseverlerle buluşacak.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız