Toplantıda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Dulkadiroğlu Belediyesi’ne 1 adet büyük çöp toplama aracı, 1 adet yol süpürme aracı ve 300 adet çöp konteyneri verilmesi konusu görüşüldü. Bunun yanı sıra İLBANK A.Ş. tarafından yol, kaldırım ve altyapı imalatlarında kullanılmak üzere 20 milyon TL, Türkiye Çevre Ajansı tarafından ise yürüyüş ve bisiklet yolları ile çevre düzenleme çalışmalarında kullanılmak üzere 10 milyon TL hibe sağlanmasına ilişkin konular değerlendirildi.
Bütçe, imar ve yeni projeler meclis gündeminde
Meclis toplantısında ayrıca 2027 yılı ve izleyen iki yılın bütçe ve tarifeleri, imar planı değişikliği teklifleri ile Eşik ve Gençler Kürsüde Projeleri kapsamında ödül verilmesine ilişkin gündem maddeleri görüşüldü.
Araç üst yapı alım işi, bir önceki meclis toplantısına ait tutanak özeti ve 2026 Yılı Mali Performans Programı da meclis üyelerinin değerlendirmesine sunuldu.
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona ererken, alınan meclis kararlarının ayrıntılarının Dulkadiroğlu Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.