Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
35°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Genel | Bayraktar, “Terörsüz Türkiye, bölgedeki bütün illerimizi adeta yıldız gibi parlatacak”

Bayraktar, “Terörsüz Türkiye, bölgedeki bütün illerimizi adeta yıldız gibi parlatacak”

Türkiye Yüzyılı vizyonunun en önemli projelerinden bir tanesinin Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge projesi olduğunu ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hakkâri’de önemli mesajlar verdi.

Türkiye Yüzyılı vizyonunun en önemli projelerinden bir tanesinin Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge projesi olduğunu ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hakkâri’de önemli mesajlar verdi.

KAYNAK: Gazetecin
Bayraktar, “Terörsüz Türkiye, bölgedeki bütün illerimizi adeta yıldız gibi parlatacak”

Türkiye Yüzyılı vizyonunun en önemli projelerinden bir tanesinin Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge projesi olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, “Terörsüz Türkiye ve Bölge, ben inanıyorum ki bu bölgedeki bütün illerimizi adeta yıldız gibi parlatacak.” dedi.

Bakan Bayraktar, “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” programı kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hakkâri’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak AK Parti il yönetimi, yerel yöneticiler ve kurum temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Bayraktar, Hakkari’de yürütülen çalışmalara dair kapsamlı bilgi aldı.

Bütün İllerimizi Adeta Yıldız Gibi Parlatacak

Toplantının ardından Bakan Bayraktar, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye Yüzyılı vizyonunun en önemli projelerinden bir tanesinin Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge projesi olduğunu söyleyen Bakan Bayraktar, “Terörsüz Türkiye ve Bölge, ben inanıyorum ki bu bölgedeki bütün illerimizi adeta yıldız gibi parlatacak. Çünkü her ilin kendine has çok önemli özellikleri var.” dedi.

Daha güçlü Türkiye

Önemli hedefler ortaya konduğuna dikkat çeken Bakan Bayraktar, “Dünyanın ve bölgenin ateş çemberinden geçtiği bir dönemde, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Allah'ın izniyle biz bir olarak, birlik içerisinde bu hedeflere ulaşacağız. Daha güçlü, ekonomisi daha büyümüş bir Türkiye; ihracatı, istihdamı, üretimi artmış bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Bölgedeki illerin terörle mücadele nedeniyle 40 yıllık süreçte gerçek potansiyeline kavuşamadığına işaret eden Bakan Bayraktar, terörden o bölgeyi arındırdıktan sonra petrol keşfi ve üretimiyle beraber Gabar'ın ve Şırnak'ın çehresi nasıl değiştiyse bölgedeki diğer illerin de çehresinin değişeceğine vurgu yaptı.

Madende en önemli yerlerden

Hakkari’nin önemli bir insan kaynağı ve maden potansiyeli olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, “Hakkâri, madende bir merkez haline gelecek. Dinamik gençleriyle beraber ben inanıyorum ki burayı madende bir parlayan yıldız haline getireceğiz. Türkiye'yi madende ve enerjide getirmek istediğimiz noktada Hakkâri, bizim en önemli itici güçlerimizden bir tanesini oluşturuyor. Türkiye, maden zengini bir ülke, maden çeşitliliğinde dünyada en önemli ülkelerden bir tanesi ve en önemli yerlerimizden bir tanesi de Hakkâri. Bu maden çeşitliliğini ve zenginliğini ekonomimize katmamız gerekiyor.” dedi. Bakan Bayraktar, madende ‘çevre’ ve ‘iş sağlığı ve güvenliği’ olmak üzere iki çok önemli kırmızı çizgileri olduğunu da anlattı.

Hakkâri çekim merkezi haline gelecek

Ortaya koydukları çalışmalarla Hakkari’nin istihdam merkezi olacağını belirten Bakan Bayraktar, “Yani burada binlerce genç kardeşlerimize istihdam kapısı olacak ve Hakkâri, tam bir çekim merkezi haline gelecek. Ülkemizin de ekonomisine, gücüne güç katmaya devam edecek.” dedi.

Doğal gazın gitmediği hiçbir yer bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002’de ortaya ‘81 ile doğal gaz götürme’ hedefi koyduğunu anımsatan Bakan Bayraktar, 2018’de Hakkâri’nin merkezinin doğal gaza kavuştuğunu belirterek, “Doğal gazın gitmediği hiçbir yer bırakmayacağız.” diye konuştu.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız