Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Genel | ALO 199’da görüntülü görüşme dönemi başladı

ALO 199’da görüntülü görüşme dönemi başladı

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ALO 199 Çağrı Merkezi’nin yeni nesil teknolojilerle güçlendirildiğini açıkladı. İşitme ve konuşma engelli vatandaşların hizmetlere daha kolay erişebilmesi amacıyla merkezde görüntülü görüşme uygulaması başlatıldı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ALO 199 Çağrı Merkezi’nin yeni nesil teknolojilerle güçlendirildiğini açıkladı. İşitme ve konuşma engelli vatandaşların hizmetlere daha kolay erişebilmesi amacıyla merkezde görüntülü görüşme uygulaması başlatıldı.

KAYNAK: Gazetecin
ALO 199’da görüntülü görüşme dönemi başladı

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2014 yılında hizmete sunulan ALO 199 Çağrı Merkezi’nde yeni teknolojilerin kullanılmaya başlandığını duyurdu.

Bugüne kadar 70 milyondan fazla çağrının yanıtlandığı ALO 199’da; T.C. Kimlik Kartı, pasaport, sürücü belgesi ve adres işlemleri başta olmak üzere vatandaşların bilgi edinme ve randevu taleplerine yönelik hizmetler sunuluyor.

Yapay zekâ teknolojileri entegre edildi

Vatandaş memnuniyetinin artırılması amacıyla çağrı merkezi süreçlerine yapay zekâ teknolojilerinin de entegre edildiğini belirten Çiftçi, hizmetlerin teknolojik altyapıyla güçlendirildiğini ifade etti.

Yeni uygulamalardan biri ise işitme ve konuşma engelli vatandaşlara yönelik hayata geçirildi. ALO 199’da başlatılan “Görüntülü Görüşme” uygulamasıyla vatandaşların işaret dili bilen temsilcilerle doğrudan görüntülü bağlantı kurarak taleplerini iletebilmesine imkân sağlandı.

Bu uygulama sayesinde işitme ve konuşma engelli vatandaşların bilgi edinme ve randevu işlemlerinde daha kolay destek alabilmesi hedefleniyor.

ALO 199 kesintisiz hizmet veriyor

Çiftçi, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalışmaların sürdürüleceğini belirterek, ALO 199’un teknolojinin imkânlarından yararlanılarak 7 gün 24 saat hizmet vermeye devam ettiğini bildirdi. Yeni sistemle birlikte çağrı merkezi hizmetlerinde erişilebilirliğin artırılması ve vatandaşların kamu hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi amaçlanıyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız