Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Ekonomi | Türkiye’de 2026-2027 dönemi şeker kotaları açıklandı

Türkiye’de 2026-2027 dönemi şeker kotaları açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2026/2027 pazarlama yılı için şeker üretim kotalarını resmi olarak açıkladı. Karar Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2026/2027 pazarlama yılı için şeker üretim kotalarını resmi olarak açıkladı. Karar Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye’de 2026-2027 dönemi şeker kotaları açıklandı

10603 sayılı karar ile belirlenen kotalara göre, pancar şekeri üretiminde A kotası 2,8 milyon ton olarak uygulanacak. Buna karşılık B kotası ise A kotasının %3,5’i oranında, yani 99.304 ton olarak belirlendi.

Nişasta bazlı şeker üretimi için belirlenen kota ise A kotasının %2,5’i seviyesinde, 72.750 ton olarak uygulamaya konacak. Bakanlık yetkilileri, söz konusu kararın yayımlandığı tarihte yürürlüğe girdiğini ve sektör paydaşlarının buna göre üretim planlarını şekillendirebileceğini ifade etti.

Uzmanlar, belirlenen kotaların hem pancar üreticilerini hem de nişasta bazlı şeker üreticilerini dengeleyecek bir yaklaşım sergilediğini belirtiyor. 

Önümüzdeki pazarlama yılında kota uygulamalarının, iç piyasada fiyat istikrarını desteklemesi ve şeker sektöründe sürdürülebilir üretimi teşvik etmesi bekleniyor.

Resmi Gazete metni için tıklayınız.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız