Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Ekonomi | Türk ve Kanadalı firmalar, iş birliği için bir araya geldi

Türk ve Kanadalı firmalar, iş birliği için bir araya geldi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri, Kanada'nın Toronto şehrine genel nitelikli ticaret heyeti düzenledi. Ticaret Bakanlığının koordinasyonunda gerçekleşen organizasyonda Türk ve Kanadalı firmalar, 150'nin üzerinde ikili iş görüşmelerinde bulundu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri, Kanada'nın Toronto şehrine genel nitelikli ticaret heyeti düzenledi. Ticaret Bakanlığının koordinasyonunda gerçekleşen organizasyonda Türk ve Kanadalı firmalar, 150'nin üzerinde ikili iş görüşmelerinde bulundu.

Türk ve Kanadalı firmalar, iş birliği için bir araya geldi

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri, 28 Nisan-1 Mayıs 2024 tarihleri arasında Kanada'nın en büyük ticaret merkezlerinden biri olan Toronto şehrine ticaret heyeti düzenledi. TİM Başkan Vekili Adil Pelister'in başkanlığında gerçekleştirilen heyette 9 farklı sektörden 15 Türk ihracatçı firma yer aldı.

Türk firmalarının yeni iş birlikleri tesis etmeleri ve pazar araştırması yapmalarının yanı sıra iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin artırılmasının hedeflendiği organizasyona 50'den fazla Kanadalı firma katıldı. Heyet Başkanı Adil Pelister, TİM Yönetim Kurulu Üyesi Burak Yakın, T.C. Toronto Başkonsolosu Can Yoldaş, Ontario Ticaret Odası (OCC) Başkan Yardımcısı S. Louie DiPalma ve Kanada-Türkiye İş Konseyi (CTBC) Başkanı Gar Knutson, B2B görüşmeleri öncesindeki açılış programında katılımcılara hitap etti.

Heyet Başkanı Adil Pelister, açılış konuşmasında Türkiye'nin Kanada ile daha güçlü ve sağlam ekonomik bağlar kurmak istediklerini ifade etti. Her iki taraf için daha iyi iş fırsatları yaratmak istediklerini de belirten Pelister, şöyle devam etti: “Türkiye, AB Gümrük Birliği üyesi olmasına rağmen, CETA kapsamında değil. Dolayısıyla, ikili ticaretimizi daha da artırmak istiyorsak, iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşması olmalıdır. Müzakerelerin devam etmesi son derece önemlidir. Bu kadar liberal bir dünyada, iki güçlü ekonomiye sahip olan Türkiye ve Kanada'nın birbirlerine ticaret engeli uygulamalarını anlamak zordur.”

Açılış konuşmalarının ardından Türk ve Kanadalı firmalar iş görüşmelerinde bulunmak için B2B etkinliğinde bir araya geldi. Etkinlikte Türk ve Kanadalı firma temsilcileri 150'nin üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız