Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Ekonomi | Ticaret Bakanı Bolat'tan yoğun Ticaret Diplomasisi trafiği

Ticaret Bakanı Bolat'tan yoğun Ticaret Diplomasisi trafiği

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul'da 8 ülkenin ticaret bakanı ve bir ülkenin bakan yardımcısıyla bir araya geldi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul'da 8 ülkenin ticaret bakanı ve bir ülkenin bakan yardımcısıyla bir araya geldi.

Ticaret Bakanı Bolat'tan yoğun Ticaret Diplomasisi trafiği

Bakan Bolat, Endonezya Ticaret Bakanı Zulkifli Hasan, Uganda Ticaret, Sanayi ve Kooperatifler Bakan Yardımcısı Wilson Mbasu Mbadi, Gabon Ticaret Bakanı Marie Paullette Parfaite Amouyeme Ollame, Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmed Samir Saleh, Nijer Ticaret ve Sanayi Bakanı Seydou Asman, Nijerya Sanayi, Ticaret ve Yatırım Bakanı Doris Uzoka Anite, Irak Ticaret Bakanı Atheer Dawood, Cibuti Ticaret Turizm Bakanı Mohamed Warsama Dirieh ve Sudan Ticaret Bakanı Elfatih Abdalla Yousif Abrahim ile İstanbul'da görüştüğünü bildirdi.
 
Hasan ile yaptıkları görüşmede, Endonezya ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin artırılmasında başta altyapı ve savunma sanayi olmak üzere öncelikli sektörleri ele aldıklarını belirten Bolat, serbest ticaret anlaşması müzakerelerinin tamamlanmasının önemine dikkat çektiklerini anlattı.
 
Ticaret Bakanı Bolat, Ugandalı Bakan Yardımcısı Mbadi ile görüşmelerinde, Türk firmaların Uganda'daki faaliyetleri ile ticaret ve yatırımlara ilişkin yasal altyapının tamamlanması konularını ele aldıklarını kaydetti.
 
Gabonlu mevkidaşı Marie Paullette Parfaite Amouyeme Ollame ile gerçekleştirdikleri toplantıda da iki ülke arasındaki yatırım ve müteahhitlik ilişkilerinin güçlendirilmesi ve ikili ticaretin çeşitlendirilmesi amacıyla istişarelerde bulunduklarını kaydeden Bolat, bakanlıklar arasında JETCO mekanizmasının kurulmasında da mutabık kaldıklarını ifade etti.
 
Mısır ile sanayi işbirlikleri derinleşecek
 
Bakan Bolat, görüşmelerin devamında Mısırlı mevkidaşı Saleh ile yaptığı toplantıda, güncel ekonomik gelişmeler çerçevesinde Türkiye ve Mısır arasındaki ticaretin daha ileriye taşınması ve sanayi işbirliklerinin derinleştirilmesi üzerine odaklandıklarını bildirdi.
 
Nijerli mevkidaşı Asman ile görüşmelerinde de öncelik arz eden sektörlerde yeni yatırım alanlarının keşfi konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını aktaran Bolat, Nijer ile gelecek dönem için temas trafiğini değerlendirdiklerini kaydetti.
 
Bakan Bolat, Nijeryalı mevkidaşı Anite ile gerçekleştirdikleri toplantıda da Türkiye'nin Afrika'daki en büyük ticaret partnerleri arasında yer ala Nijerya ile işbirliğini güçlendirecek yeni fırsatları ele aldıklarını, yasal altyapının tamamlanması için atılacak adımları istişare ettiklerini belirtti.
 
Irak ile temmuzda tekrar bir araya gelinecek
 
Ticaret Bakanlığı olarak ticaret diplomasisi faaliyetlerini hız kesmeden sürdürdüklerini vurgulayan Bolat, Iraklı mevkidaşı Dawood ile yaptıkları görüşmede, 2 ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirecek fırsatları değerlendirdiklerini ve kısa vadede atılacak adımları planladıklarını ifade etti. Bolat ayrıca, toplantıda Türk firmaların Irak'a ihracatlarını artırmasına katkı sunacak projeleri değerlendirerek temmuz ayında tekrar bir araya gelme hususunda anlaştıklarını belirtti.
 
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cibutili mevkidaşı Dirieh ile görüşmesinde de ticaret ve yatırım ilişkilerinin iki ülke ekonomisinin potansiyelini yansıtacak şekilde geliştirilmesi için önem arz eden anlaşmaların tamamlanması ile serbest bölgelerle ilgili tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi konularını değerlendirdiklerini anlattı.
 
Bakan Bolat, Sudanlı mevkidaşı Elfatih Abdalla Yousif Abrahim ile gerçekleştirdikleri toplantıda ise iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini artırmak ve yeni ticaret yolları açmak adına stratejiler belirlediklerini kaydetti.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız