Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Ekonomi | OSB’lerde yatırım alanlarına rekor başvuru

OSB’lerde yatırım alanlarına rekor başvuru

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tekirdağ’da yaptığı konuşmada Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB) yatırım alanlarını çevrimiçi ortamda sanayicilerin erişimine sunan uygulamanın ilk yılını tamamladıklarını belirterek, “Bir yılda 6477 başvuru aldık.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tekirdağ’da yaptığı konuşmada Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB) yatırım alanlarını çevrimiçi ortamda sanayicilerin erişimine sunan uygulamanın ilk yılını tamamladıklarını belirterek, “Bir yılda 6477 başvuru aldık.

OSB’lerde yatırım alanlarına rekor başvuru

Kahramanmaraş, 07 Ekim 2025-

Bakan Kacır, Eylül 2024’te başlatılan dijital başvuru sistemiyle yatırım yerlerinin her ayın ilk pazartesi günü sanayicilerin erişimine açıldığını hatırlattı.

Bir yılda 6 bin 477 başvuru

Bakanlık olarak hem OSB’leri hem genişletmeye ve geliştirmeye hem de sanayicimizin OSB’leri erişimini kolaylaştırmaya gayret ediyoruz. Bu doğrultuda 2024 eylül ayında yeni bir uygulama başlatmıştık. Bu uygulama kapsamında OSB’lerdeki yatırım yerlerini her ayın ilk pazartesi günü şeffaf ve erişilebilir şekilde bir dijital platformda online ortamda sanayicilerimizin erişimine sunduk. İlk 12 ayın ilk yılın sonuçları elimizde. OSB’lerimizde geçtiğimiz yıl eylül ayında başladığımız ve bir yıldır sürdürdüğümüz uygulama çerçevesinde bir yılda 188 OSB’de 19,5 milyon m² büyüklüğünde bin 806 yatırım yeri için 5 bin 148 sanayicimiz başvuru yaptı. Ön tahsis uygulamasında da 54 OSB’de ise 33,1 milyon m² alan için bin 329 sanayicimiz başvurdu. Tahsisi ve ön tahsis başvurularının toplam sayısı 6 bin 477 olarak gerçekleşti.

Rekor başvuru

Bu bizler için bir rekor. Attığımız adım sanayicimizde karşılık bulmuş. Demek ki şeffaflık ve erişilebilirlik sanayicimizin organize sanayi bölgelerine ulaşmasını, yatırım yeri başvurusu gerçekleştirmesini kolaylaştırmış. Bu uygulama devam edecek ve bizler sanayimizi geliştirmek adına yeni OSB’ler kurmaya, sürdürülebilirlik yeşil üretim dijital üretim merkezli bir anlayışla Türkiye’nin planlı sanayi alanlarını büyütmeye devam edeceğiz.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız