Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | Yapay zekâ destekli MEBİ, 1 milyon kullanıcıyı aştı

Yapay zekâ destekli MEBİ, 1 milyon kullanıcıyı aştı

Milli Eğitim Bakanlığınca, lise düzeyindeki öğrenciler ile mezunların üniversiteye hazırlık sürecinde hedeflerine daha etkin şekilde ulaşabilmesi ve öğrenme süreçlerini tamamen kendilerine göre şekillendirebilmesi için hayata geçirilen yapay zekâ destekli bireysel öğrenme platformu MEBİ'yi kullanan lise öğrencisi ve mezun sayısı 1 milyonu geçti.

Milli Eğitim Bakanlığınca, lise düzeyindeki öğrenciler ile mezunların üniversiteye hazırlık sürecinde hedeflerine daha etkin şekilde ulaşabilmesi ve öğrenme süreçlerini tamamen kendilerine göre şekillendirebilmesi için hayata geçirilen yapay zekâ destekli bireysel öğrenme platformu MEBİ'yi kullanan lise öğrencisi ve mezun sayısı 1 milyonu geçti.

Yapay zekâ destekli MEBİ, 1 milyon kullanıcıyı aştı

Kahramanmaraş, 16 Mart 2025 -

Bakanlık, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredatla getirilen "beceri temelli" eğitime geçişin kolaylaştırılması için yapay zekâ teknolojilerine ağırlık verdi.

Bu kapsamda MEB, kişiye özel öğrenme imkânları, yapay zekâ destekli içerikler ve uyarlanmış testlerle öğrencilerin akademik başarılarını artırmayı amaçlayan MEBİ platformunu 21 Ekim 2024'te erişime açmıştı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlık sürecini de destekleyen ve öğrenme süreçlerinin tamamen kişiselleştirilebildiği MEBİ'yi 9, 10, 11, 12. sınıflar ile mezunlar aktif olarak kullanabiliyor.

Bugüne kadar 9. sınıftan 271 bin 612, 10. sınıftan 159 bin 957, 11. sınıftan 174 bin 661, 12. sınıftan 235 bin 625 öğrenci platformu kullanırken mezunlardan ise şu ana kadar 158 bin 330 kişi MEBİ'yi tercih etti.

Böylelikle bireysel öğrenme platformu MEBİ'den bugüne kadar 1 milyon 185 kullanıcı yararlanmış oldu.

Sosyoekonomik açıdan dezavantajlı öğrenciler destekleniyor

Milllî Eğitim Bakanlığınca, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için coğrafi veya sosyoekonomik farklılıkları ortadan kaldırarak tüm öğrencilere eşit erişim fırsatı sunma hedefiyle hayata geçirilen MEBİ ile farklı bölgelerdeki öğrencilerin aynı eğitim kaynaklarına erişebilmesi sağlanıyor.

Sunulan eğitim materyalleri ile sosyoekonomik açından dezavantajlı öğrenciler destekleniyor ve öğrenciler seviyelerine uygun içeriklerle öğrenme süreçlerini kendilerine göre düzenleyebiliyor.

Ücretsiz ve kapsamlı kaynakların sunulduğu MEBİ'de, Türkiye'nin dört bir yanındaki öğrencilere kaliteli eğitime erişim fırsatı sunularak eğitimde fırsat eşitliği güçlendiriliyor.

Toplam 55 milyon 172 bin 37 soru çözüldü

Yapay zekânın etkin kullanıldığı platformda, sistem öğrencilerin öğrenme deneyimleri takip ediyor ve süreç içerisinde öğrencinin çalışma planını yeniden şekillendirmesini sağlıyor.

Mobilden erişime uygun olmasıyla öğrenme süreçlerinin istenildiği zaman devam ettirilebilmesine olanak sağlayan MEBİ, 597 bin 809 kez indirildi.

Kullanıcılarının yüzde 55,9'unun mobil cihazlardan, yüzde 36,3'ünün masaüstü cihazlardan, yüzde 7,8'i ise tabletlerden erişim sağladığı platformda şu ana kadar toplam 55 milyon 172 bin 37 soru çözüldü.

YKS denemelerine 300 binden fazla öğrenci katıldı

MEBİ'de öğrencilerin üniversite sınavında hedeflerine daha etkin ulaşabilmesi için YKS'ye yönelik özel olarak geliştirilen konu anlatım videoları, soru çözümleri ve deneme sınavları da bulunuyor.

Bu kapsamda geçen yıldan beri Türkiye geneli düzenlenen ve bugüne kadar 300 bin 615 öğrencinin katıldığı YKS denemeleri haziran ayına kadar yapılmaya devam edecek.

MEBİ'ye "mebi.eba.gov.tr" adresinden ve mobil uygulama marketlerinden erişilebiliyor.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız