Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | Psikolojik Danışmanlık / Rehber Öğretmen buluşmaları

Psikolojik Danışmanlık / Rehber Öğretmen buluşmaları

SANKO Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen Psikolojik Danışman / Rehber Öğretmen Buluşmalarının üçüncüsü gerçekleştirildi.

SANKO Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen Psikolojik Danışman / Rehber Öğretmen Buluşmalarının üçüncüsü gerçekleştirildi.

Psikolojik Danışmanlık / Rehber Öğretmen buluşmaları

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, programda yaptığı konuşmada “Gerek pandemi döneminde gerekse çok yakın bir tarihte karşı karşıya kaldığımız deprem felaketinde ülke ve bölge olarak zor günler geçirdik” dedi.

“Yaşadıklarımız, şahit olduklarımız hepimizin yüreğinde derin yaralar açtı” diyen Prof. Dr. Dağlı, depremde meslektaşları, öğrencileri ve ailelerinden herkesi derinden üzen kayıplar olduğuna dikkat çekerek, o günleri unutmanın, yaşanılan travmayı atlatmanın hiç kolay olmadığına vurgu yaptı.

SANKO Üniversitesinin eğitim süreçlerine ilişkin bilgiler de veren Prof. Dr. Dağlı, şunları kaydetti: “Üniversitemiz kurulduğu günden itibaren göğsümüzü kabartan pek çok proje ve başarıya imza attık. Şehrimizin ve ülkemizin kalkınması amacıyla akademik, sosyal ve kültürel başarılarımızı 2024 yılında da sürdürüp çıtayı daha yükseklere taşımayı hedefliyoruz. Üniversitemizin kapıları sizlere her zaman açık. İstediğiniz zaman öğrencilerinizle beraber ziyaret edebilirsiniz.”

EMDR Avrupa Akredite Kıdemli Eğitmen Klinik Psikolog Emre Konuk da “Travma Perspektifinden Psikopatoloji ve EMDR “Göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme, güçlü bir psikoterapi yaklaşımı” konulu sunum yaptı. Son 100 yılda belli başlı terapi yaklaşımlarının geçtiği aşamaları anlatan Konuk, değişimlerin büyük ölçüde toplumların biriken ihtiyaçlarına göre şekil aldığının altı çizdi.

Konuk, gelinen noktada EMDR terapisi gibi kısa süreli terapilerin, eğitim süresinin kısa olması ve daha çabuk öğrenilerek mesleki yaşama kısa sürede yansıması olduğunu ve bunun sonucunda da müdahalenin kolaylaştığını kaydetti. 

Sunumunda yaşanan travmatik süreçlerle, psikiyatrik ve psikolojik sorunların ortaya çıkışı arasındaki ilişkiyi gösteren bilimsel araştırmalara yer veren Konuk, verimi yüksek olanların içinde yer alan EMDR terapisinin öne çıkan özelliklerini paylaştı. Teorik bilgilerin aktarıldığı ilk oturumun ardından, örnek vaka videolarının paylaşıldığı ikinci oturumda ise katılımcılara farklı bir perspektif kazandırılması hedeflendi.
 

    

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız