Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | Öğretmenler, kız öğrenciler için yollara düştü

Öğretmenler, kız öğrenciler için yollara düştü

Muş'un Bulanık ilçesinde görev yapan kadın öğretmenler, çeşitli nedenlerle okula gitmeyen ya da devamsızlık yapan kız çocuklarını okula kazandırmak için köy köy dolaşıyor.

Muş'un Bulanık ilçesinde görev yapan kadın öğretmenler, çeşitli nedenlerle okula gitmeyen ya da devamsızlık yapan kız çocuklarını okula kazandırmak için köy köy dolaşıyor.

Öğretmenler, kız öğrenciler için yollara düştü

Kahramanmaraş 30 Ekim-

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Bulanık Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yıl okula gelmeyen öğrencilerin eğitim yaşamlarına devam etmesi için "Okumayan Kız Çocuğu Kalmasın" projesini hayata geçirdi.
 
Proje kapsamında gönüllü kadın öğretmenlerden oluşturulan ekip, çeşitli nedenlerle okula gitmeyen devamsızlığı olan kız öğrenciler için çalışma başlattı.
 
Öğretmenler, belirledikleri program dâhilinde hafta sonları ya da okul saatleri dışında İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün kendilerine tahsis ettiği araçla kilometrelerce yol katederek gittikleri köylerde devamsız öğrenciler ve aileleriyle görüştü.
 
Fedakâr öğretmenler, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başladığı günden bu yana yaptıkları görüşmelerle 21 kız çocuğunu yeniden okula kazandırmanın mutluluğunu yaşadı.
 
Son olarak Bulanık ilçesine bağlı Adıvar köyü ve Sarıpınar beldesine giden kadın öğretmenler, devamsız 4 kız öğrencinin yeniden okula dönmesini sağladı.
 
Bulanık İlçe Millî Eğitim Müdürü Yalçın Tunçel, kadın öğretmenlerden oluşan ekibin, kız öğrencilerin okula kazandırılması için yoğun çaba sarf ettiğini söyledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız