Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | MEBİ’yi yarım milyon liseli kullandı

MEBİ’yi yarım milyon liseli kullandı

Millî Eğitim Bakanlığınca, lise düzeyindeki öğrencilerin üniversiteye hazırlık sürecinde hedeflerine daha etkin şekilde ulaşabilmesi ve öğrenme süreçlerini tamamen kendilerine göre şekillendirebilmesi için hayata geçirilen yapay zekâ destekli bireysel öğrenme platformu MEBİ'yi bugüne kadar 550 binden fazla öğrenci kullandı.

Millî Eğitim Bakanlığınca, lise düzeyindeki öğrencilerin üniversiteye hazırlık sürecinde hedeflerine daha etkin şekilde ulaşabilmesi ve öğrenme süreçlerini tamamen kendilerine göre şekillendirebilmesi için hayata geçirilen yapay zekâ destekli bireysel öğrenme platformu MEBİ'yi bugüne kadar 550 binden fazla öğrenci kullandı.

MEBİ’yi yarım milyon liseli kullandı

Kahramanmaraş 13 Aralık-

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredatla, sınıflarda farklı yeteneklere ve ilgilere sahip öğrencilere "farklılaştırılmış eğitim" yaklaşımını benimsedi. Yeni müfredatla getirilen "beceri temelli" eğitime geçişin kolaylaştırılması için yapay zekâ teknolojilerine ağırlık verilerek Eğitim Bilişim Ağı'ndaki (EBA) içerikler zenginleştirildi.

Bu doğrultuda "dijitalleşme" mesaisini artıran Bakanlık, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlık sürecini destekleyecek yenilikçi, esnek ve öğrenme süreçlerinin tamamen kişiselleştirilebildiği bireysel öğrenme platformu MEBİ'yi Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla 21 Ekim'de düzenlenen tanıtım programının ardından lise öğrencilerinin erişimine açtı.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlama ve ortaöğretim kademesindeki tüm öğrencilere bulundukları yer ve koşullardan bağımsız eşit eğitim imknlarının sunulması hedefiyle tasarlanan MEBİ'den bugüne kadar 550 bin 107 öğrenci yararlandı.

MEBİ uygulaması 401 bin 545 kez indirildi

Öğrenciler için geniş video havuzu ve soru bankalarının yanı sıra konu özetleri, rehberlik videoları ve interaktif testlerin yer aldığı MEBİ'de 1036 ders anlatım videosu, 17 bin 97 dakikadan oluşan videolu içerik, 1036 konu özeti ve 61 bin 361 soru bulunuyor.

Yapay zekânın da etkin kullanıldığı platformda, sistem öğrencilerin öğrenme izlerini takip ediyor ve süreç içerisinde öğrencinin çalışma planını yeniden şekillendirmesini sağlıyor.

Mobilden erişime uygun olmasıyla öğrenme deneyiminin istenildiği zaman devam ettirilebilmesine olanak sağlayan MEBİ, 401 bin 545 kez indirildi.

Kullanıcılarının yüzde 54,3'ünün mobil cihazlardan, yüzde 37,5'inin masaüstü cihazlardan, yüzde 8,2'sinin ise tabletlerden erişim sağladığı platformda öğrenciler, toplam 19 milyon 304 bin 179 soru çözdü.

YKS denemeleri gelecek hazirana kadar sürecek
MEBİ'de öğrencilerin üniversite sınavında hedeflerine daha etkin ulaşabilmesi için YKS'ye ilişkin denemeler de yer alıyor.

Bu kapsamda 21 Ekim'den bu yana Türkiye geneli düzenlenen YKS denemelerine 76 bin 580 öğrenci katıldı. Denemeler, Haziran 2025'e kadar devam edecek.

Mezun öğrencilerin de kullanabildiği bireysel öğrenme platformuna "mebi.eba.gov.tr" adresinden ve mobil uygulama marketlerinden erişilebiliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız