Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | Kültür Yarışmasının, birincisi Çukurova oldu!

Kültür Yarışmasının, birincisi Çukurova oldu!

Onikişubat Belediyesi ve Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 2’ncisi gerçekleştirilen ‘Kültürünü Keşfet: Bilgi ve Kültür Yarışması’nın finali gerçekleştirildi. Yaklaşık bir ay süren ve 50 lisenin katıldığı maratonun sonunda birinci Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi oldu.

Onikişubat Belediyesi ve Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 2’ncisi gerçekleştirilen ‘Kültürünü Keşfet: Bilgi ve Kültür Yarışması’nın finali gerçekleştirildi. Yaklaşık bir ay süren ve 50 lisenin katıldığı maratonun sonunda birinci Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi oldu.

Kültür Yarışmasının, birincisi Çukurova oldu!

Ardından kürsüye gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, düzenledikleri yarışmanın herkesi bilgilendirdiğine dikkat çekti. Öğrencilere kültürün önemini anlatan Başkan Mahçiçek, “Yaklaşık bir aydan beri hep beraber güzel heyecanlar yaşıyoruz. Karşılıklı, güzel bir rekabet içerisinde, bilgimizi, kültürümüzü, özellikle kendi Kahramanmaraş’ımızın kültürünü daha iyi tanımak, onlarla ilgili eksikliklerimizi gidermek bakımından Kültürünü Keşfet: Bilgi ve Kültür Yarışması’nı düzenledik. Bu programımız amacına ulaştı diye düşünüyorum, gerçekten hem sizler öğrendiniz, hem de bizler öğrendik eksiklerimizi. Bu ülkenin kültüründe o kültürün gerekliliklerini yerine getirerek yetişmek çok önemli. Çünkü o kültürün içinde adap vardır, o kültürün içerisinde karşılıklı sevgi, saygı vardır, milletine, vatanına bağlılık vardır. O değerlerle yetişmek vardır. Onun için kültür çok önemlidir. Bu bağlamda biz de Onikişubat Belediyesi olarak fiziki çalışmaların çok daha ötesinde, çok daha önünde kültürel bağlamda gerçekten çok ciddi gayretler gösteriyoruz. Birkaç tane örneklendirecek olursam, altı tane yurduyla beraber okul yapmışız, 65 tane daha önce köy olup da şimdi mahalle statüsünde olan yerleşim yerlerimize Bilgi ve Kültür Evi, üç tana üniversite yurdu yapmışız” açıklamalarında bulundu.

Eğitim noktasında yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Mahçiçek, eğitime yapılan yatırımın fiziki ve teknik yatırımdan daha önemli olduğuna dikkat çekerek, “37 bin Safahat almışız, bütün okullarımıza dağıtmışız, liselerimize. Her sene 70 bin kitap almışız, beşli setler halinde sadece Onikişubat İlçesi’ndeki okullara değil, bütün Kahramanmaraş’ın okullarına dağıtmışız. Okuyalım, kültürümüzü geliştirelim diye. Sonra, ne kadar anladık, ne kadar okuduk diye Milli Eğitim Müdürlüğü’müzle beraber sınavlar yaptık. O sınavlara 88 bin öğrencimiz katıldı. Sosyal Etkinlik Merkezleri adı altında özellikle dar gelirli ailelerimizin çocukları için üniversite hazırlık kursları ve TEOG’un kaldırılmasına rağmen oralarda tekrar kursları düzenledik. Geçen sene 2 bin 40 öğrencimiz vardı, o 2 bin 400 öğrencimiz içerisinde başarı oranımız Allah’a şükür yüzde 70 oldu. Bize göre, kilometrelerce yol yapmaktan, bir tane üç tane beş tane çocuğumuzu geleceğe hazırlamak, onların bu ülkeyi gelecekte yönetici insanlar olarak yetiştirmek, daha doğrusu bu ülkeye değer katan insanlar olarak yetiştirmek her şeyin önündedir. Onun için sizlerin yetişmesi, hangi alanı seçmiş olursanız olun alanınınız da en iyi insanları olarak yetişmenizi sağlamak için tabi ki Milli Eğitim Bakanlığı’mızın hizmetleri çok daha bizim üstümüzdedir ama bizde karınca kadarınca bir nebze katkı sunmaya gayret ediyoruz” dedi.

 Protokol konuşmalarının ardından yarışmaya geçildi. Öğrencilere yöneltilen 15 sorudan ikisinin yanlış olması nedeniyle, iki yedek soru daha soruldu. Soruların ardından birinci Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi olurken, ikinci ise İklime Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Döngele Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne puanlarının aynı olması sebebiyle yedek sorular yöneltilirken, yedek soruya doğru cevap veren Döngele Çok Programlı Anadolu Lisesi üçüncü olma başarısı gösterdi. Onikişubat Belediyesi tarafından yarışmayı birinci olarak tamamlayan Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi öğrencilerine tam, ikinci İklime Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yarım, üçüncü olan Döngele Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine ise çeyrek altın verildi.  Ayrıca yarışmada finale kalan okullara ise bilgisayar hediye edildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız