Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | Hutbe okuma yarışması Türkiye birincisi belli oldu

Hutbe okuma yarışması Türkiye birincisi belli oldu

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması'nın 2025 Türkiye Finali, Bakan Tekin'in katılımıyla Ayasofya-i Kebîr Câmi-i şerîfinde gerçekleştirildi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması'nın 2025 Türkiye Finali, Bakan Tekin'in katılımıyla Ayasofya-i Kebîr Câmi-i şerîfinde gerçekleştirildi.

Hutbe okuma yarışması Türkiye birincisi belli oldu

Kahramanmaraş, 03 Mayıs 2025 -

Bu yıl 930 okulun başvuru yaptığı yarışmalarda, Diyanet İşleri Başkanlığının hutbe arşivinden seçilen hutbeler, yarışmanın gerçekleştiği illerdeki merkezî ya da tarihî camilerde cuma namazından önce halka açık şekilde yapıldı.

Yarışma; okul,  il/il içi finali,  bölge finali ve Türkiye finali olmak üzere 4 aşamada gerçekleşti. Okul içi, il finali ve illerin tasnif edildiği sekiz yarışma bölgesinde yarışmalar tamamlandı.  

Türkiye finali ise İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ev sahipliği ve Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörlüğünde, Ayasofya-i Kebîr Câmi-i şerifinde yapıldı. 

Yarışmaya ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Tekin, "Öncelikle yarışmayı organize eden Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüze, yarışmaya katılan bütün gençlerimize; çocukları, gençleri yarışmaya katılmak konusunda teşvik eden öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz, imam hatip liselerinde meslek dersleri var. Bu derslerden biri de hitabet dersi. Burada da cuma günlerinde vaaz ve hutbe okuyan imamlarımızın hitabet yeteneğini geliştirmek amacıyla, Türkçeyi doğru kullanmaları, düzgün konuşmaları, meramlarını doğru anlatabilmeleri için uygulama yapıyorlar. Dolayısıyla çocuklarımızın bu anlamda kendilerini geliştirmeleri için bu tür etkinlikler imam hatip lisesi öğrencileri arasında çok anlamlı, güzel bir etkinlik oldu. Finalinin de zincirlerin kırıldığı Ayasofya'da yapılmış olmasının ayrı bir önemi var. Yarışmada dereceye giren arkadaşları kutluyorum. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah, böyle güzel etkinlikler devam eder." ifadelerini kullandı.

Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Bakan Tekin'den aldı

Bakan Tekin, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

8 yarışma bölgesinde birinci olup finale kalan okulların müdürlerine ödülleri Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen tarafından verildi. 

Danışman öğretmenlerin hediyelerini de İstanbul Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür verdi.

Jüri üyelerinin ödülleri de İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün tarafından verildi. 

Yarışmanın birincisi İstanbul'dan

Finalde jüri karşısında hutbe okuyarak yarışan öğrencilerden İstanbul Şehit Mustafa Kaymakçı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdülkerim Amil, Türkiye birincisi oldu. 

Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Murathan Yüksel ikinci, Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Kaan Karslı da üçüncü oldu. 

Yarışmanın amacı

Hutbe Okuma Yarışması, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce öğrencilerin Türkçeyi doğru ve güzel kullanarak hutbe metinlerini okumasını,  beden dilini yerinde ve etkili kullanmasını ve topluluk önünde hitabet yeteneğini geliştirerek özgüven kazanması amacıyla düzenleniyor.

Yarışma,  Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün eğitim kapsamındaki Anadolu imam hatip lisesi ve çok programlı lise bünyesinde imam hatip programına devam eden öğrencileri kapsıyor.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız