Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | Güvenli eğitim için okul çevrelerinde denetimler sürüyor

Güvenli eğitim için okul çevrelerinde denetimler sürüyor

Adana'da öğrencilerin güvenli ortamda eğitim hayatını sürdürmesi için okulların çevresindeki denetimler devam ediyor.

Adana'da öğrencilerin güvenli ortamda eğitim hayatını sürdürmesi için okulların çevresindeki denetimler devam ediyor.

KAYNAK: Anadolu Ajansı
Güvenli eğitim için okul çevrelerinde denetimler sürüyor

Valilik koordinasyonunda, güvenli eğitim ortamının devamlılığının sağlanabilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında İl Milli Eğitim, İl Emniyet, İl Jandarma ile İl Tarım ve Orman müdürlüklerince kent genelindeki 1104 okulda 826 personel görevlendirildi.

Ayrıca, okullarda 2 bin 650 temizlik ve 788 bahçe personelinin görevlendirmesi yapıldı. Çalışmalar kapsamında polis ve jandarma ekipleri, 14 Eylül-21 Ekim'de okulların çevresindeki 60 metruk binayı kontrol etti.

Okulların yakınlarındaki denetimlerinde şüpheli gördükleri 118 bin 626 kişinin de Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolünü gerçekleştiren ekipler, inceledikleri 6 bin 638 okul servis aracından mevzuata aykırılık tespit ettiği 287'sine ceza kesti.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri de okulların kantinleri ile çevresindeki gıda işletmelerine yönelik 1397 denetim gerçekleştirdi. Denetimler kapsamında 4 işletmeye idari yaptırım uygulandı.

Denetimler kapsamındaki son çalışma, merkez Çukurova ilçesindeki Adana Kız Lisesi ve çevresinde okula giriş saatinde İl Emniyet ile İl Tarım ve Orman müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polis ekipleri öğrencilerin okula güvenli girişini sağlarken, gıda kontrol ekipleri de okul kantininde incelemede bulundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız