Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | Dulkadiroğlu Belediyesinden online eğitime destek

Dulkadiroğlu Belediyesinden online eğitime destek

Pandemi dolayısıyla uzaktan eğitimin zorunlu hale geldiği şu günlerde Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, imkanı olmayan öğrenciler için 200 adet tablet dağıtımında bulundu.

Pandemi dolayısıyla uzaktan eğitimin zorunlu hale geldiği şu günlerde Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, imkanı olmayan öğrenciler için 200 adet tablet dağıtımında bulundu.

Dulkadiroğlu Belediyesinden online eğitime destek

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile tablet dağıtımı konusunda protokol imzalayan Başkan Okay, eğitiminin önemine değindiği bir de konuşma yaptı. Başkan Okay, konuşmasında şunları söyledi: “Pandemi döneminde her konuda olduğu gibi eğitim alanında da önemli değişiklikler gerçekleştirildi. Bu değişikliklerin başında da uzaktan eğitim gelmektedir. Bu eğitimin icra edilmesi için birçok teknolojik imkan gerekmektedir. Birçok öğrenci bu imkanları maddi konulardan dolayı sağlayamamaktadır. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekillerimiz öncülüğünde başlatılan tablet kampanyasına katılarak öğrencilerimizin eğitime destek olmaya karar verdik. Bu kapsamda 200 adet tableti temin ederek İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ettik. Ben şehrimize ve öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızdır

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç de imzalanan protokol öncesinde bir konuşma yaparak konunun hassasiyetine dikkat çekti. Eğitim konusunda her zaman pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini dile getiren Güvenç, şunları kaydetti: “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte şehrimizin ihtiyaç duyduğu tablet miktarını sağlamak için bir kampanya başlattık. Bu kampanyamıza belediyelerimiz, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarımız katılmakta. Özellikle iş dünyamızın bu konuda daha hassas olmasını bilhassa rica ediyorum. Bir yavrumuzun yüzünü güldürebilmek bizler için son derece önemlidir. İnşallah onların geleceği ve eğitimleri bu araç ve gereçlerle daha kolay hale gelecektir. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Öğrencilerimizin eğitimi için gerekeni yapacağız

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal’da bir konuşma yaparak şunları aktardı: “Öncelikle Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay’a çok teşekkür ediyorum. İhtiyaçlar ölçüsünde Kahramanmaraşlı öğrenci kardeşlerimizin elinden tutmaya çalışacağız. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Müdürümüzle yaptığımız konuşmalarda sanayicilerimizin bu konuda yardımlarda bulunacağını ifade ettik. Şuanda Ticaret Sanayi Odamızda bu konuda bir çalışma yapmaktadır. Bu konuya hep birlikte hassasiyet göstereceğiz. Öğrencilerimizin daha iyi eğitim alabilmeleri adına gerekeni yapacağız.”

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a katkılarından dolayı teşekkür etti. Konuyla ilgili Kahramanmaraş Milletvekillerinin gösterdiği hassasiyete dikkat çeken Yılmaz, “Hep birlikte imkanı olmayan yavrularımızın yüzünü güldüreceğiz” dedi.

Programa, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, Ak Parti Dulkadiroğlu Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, Ak Parti Dulkadiroğlu Gençlik Kolları Başkanı Ali Hınaz, partililer ve milli eğitim camiası da katıldı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız