Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | Çöle İnen Nur kitabı okuma yarışmasının lansmanı yapıldı

Çöle İnen Nur kitabı okuma yarışmasının lansmanı yapıldı

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, ‘Çöle İnen Nur’ kitabı okuma yarışması düzenleneceğini duyurarak projenin amacını açıkladı. Başkan Akpınar, gençlerin bilimin ışığında, erdem ve ahlak çerçevesinde yetişmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, ‘Çöle İnen Nur’ kitabı okuma yarışması düzenleneceğini duyurarak projenin amacını açıkladı. Başkan Akpınar, gençlerin bilimin ışığında, erdem ve ahlak çerçevesinde yetişmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Çöle İnen Nur kitabı okuma yarışmasının lansmanı yapıldı

Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, gençlerin kişisel ve manevi gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, Necip Fazıl Kısakürek'in "Çöle İnen Nur" adlı kitabının lise öğrencilerine okutulması ve kitapla ilgili yazılı sınav yapılması protokolü imzalandı.

Murat Akkurt Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi'nde düzenlenen protokol törenine Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Mart, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, proje hakkında detaylı bilgi vererek öğrencilere güzel hediyeler verileceğini belirtti.

Proje Hedefinden Bahseden Başkan Akpınar: "Bu proje ile hedefimiz, gençlerimizi hem bilimin ışığında hem de erdem ve ahlakın rehberliğinde yetiştirmek, onları 'çift kanatlı' bireyler haline getirmektir. Bir kanat, bilimsel bilgi ve teknolojiyi; diğer kanat ise İslami değerler, ahlak ve erdemi simgeler."

Gençlerin erdemli bir yaşam sürmesini istiyoruz

Konuşmasına devam eden Başkan Akpınar, şunları söyledi: "Amacımız, gençlerimize yalnızca bilgi kazandırmak değil, aynı zamanda erdemli bir yaşam sürmelerini sağlayacak ahlaki değerlerle onları buluşturmaktır. Peygamber Efendimizin örnek hayatını ve öğretilerini gençlerimize aktarmak amacıyla, "Çöle İnen Nur" kitabını okullarımıza dağıtarak 1100 öğrencimize ulaşmayı hedefliyoruz. Bu kitap, sadece bir okuma etkinliği değil, gençlerimizin kalplerine ve zihinlerine ektiğimiz bir tohum olacaktır. Her satır, onların karakterini güçlendirecek, hayata bakışlarını şekillendirecektir."

Gençlerimizle manevi bir yolculuğa çıkıyoruz

Başkan Akpınar, gençlerle manevi bir yolculuğa çıkacaklarını belirterek şunları aktardı: "Yarışma kapsamında, kitabı okuyan Ortaokul Türkçe öğretmenlerimiz tarafından oluşturulacak soru havuzundan, yazılı sınav, yarı final ve final sınavları hazırlanacak. Bu sınavların sonunda ise başarılı öğrencilerimizi ödüllendirerek, onların başarılarını taçlandıracağız. Ancak bu süreç, yalnızca bir yarışma değil, aynı zamanda gençlerimizle birlikte çıktığımız manevi bir yolculuk olacak. Her bir adım, onların yüreklerine dokunan, ruhlarını besleyen bir deneyim olacak."

Topluma faydalı bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz

Topluma faydalı bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini anlatan Başkan Akpınar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugünün dünyasında, ahlaki değerlerle donatılmış, topluma faydalı bireyler yetiştirmek hepimizin ortak gayesidir. Bu projeyle, gençlerimizin sadece akademik olarak değil, manevi anlamda gelişimlerine destek olmayı amaçlıyoruz. Onların hayatlarına rehberlik edecek bu önemli adımla, doğruya, iyiliğe ve güzele yönelmeleri için yanlarında olacağız. Bu özel projeye katkı sunan tüm öğretmenlerimize, velilerimize ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyoruz. Bir kitabın, bir hayatı nasıl değiştirebileceğini unutmadan, gençlerimizin başarılarını hep birlikte gururla izlemeye devam edeceğiz."

Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Mart ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu da selamlama konuşması yaparak projeye olan desteklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirilerek ilk kitaplar öğrencilere teslim edildi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız