Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | Bir sosyoloğun gözüyle yaşanılan dünya dinleri!

Bir sosyoloğun gözüyle yaşanılan dünya dinleri!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Siyer-i Nebi Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Siyer Araştırmaları Öğrenci Topluluğu işbirliğiyle Siyer Konferanslarının ilki gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Siyer-i Nebi Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Siyer Araştırmaları Öğrenci Topluluğu işbirliğiyle Siyer Konferanslarının ilki gerçekleştirildi.

Bir sosyoloğun gözüyle yaşanılan dünya dinleri!

Siyer Konferansları kapsamında gerçekleştirilen ilk etkinlikte KSÜ İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Ezber Bodur ‘Bir Sosyoloğun Gözüyle Yaşanılan Dünya Dinleri’ konulu konferans verdi.

 

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Peygamber Efendimizi (sav) doğru şekilde anlama ve anlatmayı amaçlayan bu tür faaliyetleri desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirten Rektör Can, Ramazan-ı Şerif süresince bu toplantılarda öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Rektör Can, Prof. Dr. Hüsnü Ezber Bodur hocanın yıllar süren gözlem ve tecrübelerinin kısa bir zaman diliminde öğrencilere aktarılması bakımından bu programın çok faydalı olacağını düşündüğünü ifade ederek, programa katkı sunan ve katılım sağlayanlara teşekkür etti.

 

Siyer-i Nebi Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şaban Öz ise kısa bir selamlama konuşması yaparak, programa destekleri için Rektör Can’a ve fakülte yönetimine teşekkürlerini sundu. “Peygamberi (sav) yalnızca tanıtmak değil yaşatmakta gerekir.” diyen Prof. Dr. Öz, İslamiyet’i anlamak için Siyer ’in gerekliliğine vurgu yaptı.

 

Açılış konuşmalarının ardından İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Ezber Bodur ‘Bir Sosyoloğun Gözüyle Yaşanılan Dünya Dinleri’ başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi. Bodur, Sri Lanka, Hindistan, Arjantin, Peru gibi ülkelere gerçekleştirdiği gezilerde dini yaşayışa ilişkin gözlemlerini paylaşarak değerlendirmelerde bulundu.

 

Program öğrenci ve katılımcıların konuya ilişkin sorularının cevaplandırmasının ardından son buldu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız