Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Diğer | Zirai dondan etkilenen 220 üreticiye 22,5 milyon lira destek

Zirai dondan etkilenen 220 üreticiye 22,5 milyon lira destek

Kırklareli'nde 2025 Yılında Meydana Gelen Zirai Don Nedeniyle Ürünleri Hasar Gören Çiftçilere Destekleme Ödemesi Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında zirai dondan etkilenen 220 üreticiye 22,5 milyon lira destekleme ödemesi yapılacak.

Kırklareli'nde 2025 Yılında Meydana Gelen Zirai Don Nedeniyle Ürünleri Hasar Gören Çiftçilere Destekleme Ödemesi Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında zirai dondan etkilenen 220 üreticiye 22,5 milyon lira destekleme ödemesi yapılacak.

Zirai dondan etkilenen 220 üreticiye 22,5 milyon lira destek

Kahramanmaraş, 15 Eylül 2025-

İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl bahar aylarında Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Kırklareli'nde de zirai don yaşandığını söyledi.

Son yıllarda iklim değişikliğine bağlı olarak don, kuraklık ve sel afetlerinin çok fazla yaşanmaya başlandığını anımsatan Karaca, don olayından kentte 8 bin dekar meyve ve ceviz bahçesinin olumsuz etkilendiğini belirtti.

Resmi Gazete'de yayımlanan "2025 Yılında Meydana Gelen Zirai Don Nedeniyle Ürünleri Hasar Gören Çiftçilere Destekleme Ödemesi Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı" ile TARSİM sigortası olmayan alanlarda da masrafların karşılanacağını ifade eden Karaca, "Bakanlığımızca üreticilerimizin yapmış olduğu masrafların zararları oranında ödenebilmesi için bir çalışma yapıldı. Bu kapsamda da karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Bizim ilimizde de yaklaşık 8 bin dekar alan dondan zarar görmüştü. Bunların çoğunluğu bağ ve ceviz alanları olmak üzere meyve bahçeleri. Burada 220 üreticimiz zarar gördü ve üreticilerimize de bu kapsamda 22,5 milyon lira bir ödeme yapacağız." diye konuştu.

TARSİM sigortasının çok önemli olduğunu anlatan Karaca, üreticilerin ürünleri için sigorta yaptırmaya özen göstermesini istedi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız