Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
35°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Diğer | İnovasyonda Kadın 7. Girişimcilik Kampı ödül töreni

İnovasyonda Kadın 7. Girişimcilik Kampı ödül töreni

KADEM İnovasyonda Kadın Projesi 7. Girişimcilik Kampında ödüller sahiplerini buldu.

KADEM İnovasyonda Kadın Projesi 7. Girişimcilik Kampında ödüller sahiplerini buldu.

İnovasyonda Kadın 7. Girişimcilik Kampı ödül töreni

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KADEM Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile Saliha Okur Gümrükçüoğlu, 30 girişimci arasında finale kalan 13 kadın girişimciye ödüllerini takdim etti.

Bakan Varank, KADEM İnovasyonda Kadın Projesi 7. Girişimcilik Kampı'nın İstanbul'da düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının; toplumsal konuları, sorunları odağına alarak gönüllülük esasına göre çalışan girişimler olduğunu söyledi. 

Varank, KADEM başta olmak üzere emeği geçen ve desteklerini eksik etmeyen İstanbul Kalkınma Ajansı, KOSGEB, Bilişim Vadisi, Yıldız Teknopark, TÜBİTAK Marmara Teknokent, İstanbul Teknoloji Transferi Ofisi, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Üsküdar Belediyesi ve diğer tüm paydaşlara şükranlarını sunduğunu belirterek, "Burada fonlarımız var. Onları da unutmamamız lazım. Bu işin dinamosu olan fonlar, bu işte sürükleyiciler. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak girişimciliği, dijital çağda refah oluşturmanın en önemli aracı olarak görüyoruz.” dedi.
 
2 binden fazla başvuru

İnovasyonda Kadın Projesi'ne şimdiye kadar 2 binden fazla kadının başvuruda bulunduğunu ve 200'den fazla kadının girişimcilik eğitimi aldığını bildiren Varank, "Bu programdan ödül alan kadın girişimcilerimiz, birbirinden farklı alanlarda büyük başarılara imza atıyorlar. Örneğin Aleyna Yıldız, İnovasyonda Kadın Girişimcilik Kampı sonrası bizden ödül aldı, TÜBİTAK desteğiyle şirketleşti ve bu sırada da ilk yatırımını aldı. Geliştirdiği biyosensörleri ve elektronik bileşenleri daha ileri noktaya taşımak için KOSGEB İleri Girişimcilik Desteği alarak elektronik parça ve ekipmanların imalatı için bir serigrafi baskı üretim alanı kurdu. Aynı şekilde Duygu Yılmaz, İnovasyonda Kadın Girişimcilik Kampı sonrası ödül alan kadın girişimcilerimizden bir tanesi. 30 milyon dolar değerleme üzerinden Vestel Ventures'dan yatırım alarak tamamen doğal biyoplastik granüller üreten bir biyoteknoloji girişimi kurdu.” ifadelerini kullandı.

“Yine bir başka örnek Başak Demir, İnovasyonda Kadın Girişimcilik Kampı'nda yer aldı, ödül aldı.” diyen Varank, “KOSGEB, AR-GE, ÜR-GE ve İnovasyon Destek Programı'yla ürettiği drone sistemlerini şu anda daha ilerilere taşıyor. Samsun'da, bölgesinde bulunan firmalara ve çiftçilere hizmet veriyor. Türkiye'de girişimcilik adına atılan her bir adım aslında birbirini destekliyor. İnovasyonda Kadın Projesi'nde eğitim alanlar daha sonra kamu destekleriyle işletmelerini kuruyorlar ya da ürünlerini geliştiriyorlar. Girişim sermayesi fonlarından aldıkları destekle de işletmelerini büyütüyorlar." şeklinde konuştu. 

Ödüller sahiplerini buldu

Törende girişimini şirket haline getirerek ilk satışını yapan kadınlara "Kuluçka" kategorisi kapsamında tohum yatırım desteği, projeleri fikir ve model kapsamında olan ve henüz satışa başlamayan girişimcilere ise "Ön Kuluçka" kategorisinde maddi destek ödülü verildi.

Proje kapsamında dereceye giren kadınlara, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KADEM Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile Saliha Okur Gümrükçüoğlu ödüllerini takdim etti.

Varank, ödül takdimi sırasında "Ön Kuluçka" kategorisinde birinciye 150 bin, ikinciye 100 bin ve üçüncüye verilen 50 bin liralık desteklerin ellişer bin lira artırılmasını isteyerek, salondaki proje paydaşlarından bu konuda söz aldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız