Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Diğer | İki ülke arasında imzalar atıldı!

İki ülke arasında imzalar atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye temasları kapsamında Ankara’ya gelen Çek Cumhuriyeti Çevre Bakanı Petr Hladik ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye temasları kapsamında Ankara’ya gelen Çek Cumhuriyeti Çevre Bakanı Petr Hladik ve beraberindeki heyeti ağırladı.

İki ülke arasında imzalar atıldı!

Bakan Özhaseki, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Hedefimiz doğrultusunda, iklim değişikliğiyle mücadeledeki deneyimlerimizi paylaşacak, sahip olduğumuz hassasiyetle çevre projelerimizde iş birliği yapacağız.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çek Cumhuriyeti Çevre Bakanı Petr Hladik ve beraberindeki heyetle makamında bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye’nin dünyaya tanıttığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde bir dünya markası hâline gelen Sıfır Atık Hareketi başta olmak üzere Bakanlığın çevre projelerine ilişkin istişarelerde bulunuldu.

İklim değişikliği ile mücadelede kararlıyız

İklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden birinin Türkiye olduğunu ve iklim değişikliği ile mücadelede kararlı olduklarını ifade eden Bakan Özhaseki, “Bu konuda ekolojik temelli ve bilimsel yöntemlerle elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İklim Kanunu'nu hazırladık, önümüzdeki günlerde TBMM'ye getireceğiz.” diye konuştu. İklim değişikliğiyle mücadele ve çevre projelerinde Türkiye’nin deneyimlerini Çek Cumhuriyeti ile paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını ifade eden Bakan Mehmet Özhaseki, “Ortak evimiz dünyamızı evlatlarımıza daha yaşanabilir bırakabilmek için birlikte hareket etmemiz ve dünyadaki çevre sorunlarına ortak çözüm üretmemiz gerektiği bilinciyle çalışmalarımızı artıracağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefimiz doğrultusunda, iklim değişikliğiyle mücadeledeki deneyimlerimizi paylaşacak, sahip olduğumuz hassasiyetle çevre projelerimizde iş birliği yapacağız.” dedi.

Orman varlığını 20 senede artıran ender ülkelerdeniz

Bakan Mehmet Özhaseki, çölleşme ve erozyonla mücadele kapsamında orman varlığını son 20 senede artıran ender ülkelerden biri olduklarını söyledi. Toplam 100 milyon metrekare millet bahçesi yapma çabası içinde olduklarını vurgulayan Bakan Özhaseki, “Bu konuda her türlü iş birliğine açığız. Bildiklerimizi dünyayla paylaşırız.” dedi.

Çek Cumhuriyeti Çevre Bakanı Petr Hladik ise, atık yönetimi ve jeoloji konusunda iş birliği yapmak istediklerini söyledi. İki ülke olarak ortak paylaşılacak tecrübeler olduğuna dikkat çeken Hladik, “Dünyayı gelecek nesiller için korumak görevimizdir.” ifadelerini kullandı.

Görüşmenin ardından iki Bakan, iklim değişikliğiyle mücadeledeki deneyimleri paylaşmak, çevre projelerde iş birliği yapmak üzere “Çevre Koruma İş Birliğine İlişkin Niyet Beyanı”nı imzaladı.


 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız