Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Çocuk | Kahramanmaraş Kalesi, çocuklara ev sahipliği yapıyor

Kahramanmaraş Kalesi, çocuklara ev sahipliği yapıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, çocukların hafta sonlarını daha keyifli ve verimli geçirmeleri amacıyla Kahramanmaraş Kalesi’nde düzenlediği etkinlikleri sürdürüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, çocukların hafta sonlarını daha keyifli ve verimli geçirmeleri amacıyla Kahramanmaraş Kalesi’nde düzenlediği etkinlikleri sürdürüyor.

KAYNAK: Gazetecin
Kahramanmaraş Kalesi, çocuklara ev sahipliği yapıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda toplumun tüm kesimlerine yönelik proje ve faaliyetlerini artırarak sürdürüyor. Bu kapsamda çocukların sosyal, kültürel ve eğitici faaliyetlerle buluşturulması amacıyla Kahramanmaraş Kalesi’nde gerçekleştirilen etkinlikler de devam ediyor. Şehrin tarihi ve kültürel simge noktalarından Kahramanmaraş Kalesi, bu hafta sonu da çocukların neşesine ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz hafta başlatılan çocuk etkinlikleri bu hafta sonu da devam ederken, kale içerisinde oluşturulan etkinlik alanlarında minikler birbirinden eğlenceli oyun, yarışma ve atölye çalışmalarıyla keyifli vakit geçirdi.

KAMEK’ten çocuklara özel etkinlik alanları

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren KAMEK tarafından kale içerisinde çocuklara yönelik özel etkinlik alanları oluşturuldu. Çocukların hem eğlenmeleri hem de sosyal ve kişisel becerilerini geliştirmeleri amacıyla hazırlanan program kapsamında geleneksel çocuk oyunları, çeşitli yarışmalar, el becerilerini geliştirmeye yönelik atölye çalışmaları, kukla gösterileri ve farklı oyunlar miniklerle buluştu. Elektronik cihazlardan uzak, arkadaşlarıyla birlikte sosyalleşebilecekleri bir ortamda vakit geçirme imkânı bulan çocuklar, etkinlik alanlarında doyasıya eğlendi. Geleneksel oyunlar sayesinde birlikte hareket etme, paylaşma ve iletişim kurma deneyimi yaşayan minikler, atölye çalışmalarında ise el becerilerini geliştirme ve yeni hobiler edinme fırsatı yakaladı. Kahramanmaraş Kalesi’nin tarihi atmosferinde gerçekleştirilen etkinlikler, çocukların yanı sıra ailelerden de yoğun ilgi gördü. Renkli görüntülere sahne olan program boyunca çocukların mutluluğu ve heyecanı dikkat çekerken, aileler de çocuklarının güvenli, sosyal ve eğitici bir ortamda vakit geçirmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Çocuklarımız için çok güzel bir alan oluşturulmuş

Kaledeki etkinliklere çocuklarıyla birlikte katılan vatandaşlar hem kalenin yeniden şehre kazandırılmasından hem de çocuklara yönelik gerçekleştirilen faaliyetlerden duydukları memnuniyeti ifade etti. Etkinliğe çocuğunu getiren Kerim Küçük, “Restorasyonun ardından kaleye ilk defa geldik ve çok beğendik. Burada çocuklarımız için çok güzel de bir alan oluşturulmuş. Çocuklarımız burada keyifli vakit geçirme imkânı buldu” dedi. Ramazan Uzungündeş ise çocukluğunda ve gençliğinde geldiği kaleyi bu kez çocuklarıyla birlikte ziyaret etmenin kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını söyledi. Uzungündeş, “Kalenin yeniden açılışı bizi çok sevindirdi. Lise döneminde arkadaşlarımla birlikte gelir kalede vakit geçirirdik. Şimdi ise çocuklarımı getirdim buraya. Benim için çok güzel ve tarifi zor bir duygu bu. Çocuklar için burada Büyükşehir Belediyesi tarafından çok güzel oyun alanları oluşturulmuş. O da çok hoşumuza gitti. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız