Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
33°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Asayiş | Narkoçelik-31 operasyonları: 26 ilde uyuşturucuya büyük darbe

Narkoçelik-31 operasyonları: 26 ilde uyuşturucuya büyük darbe

Türkiye genelinde uyuşturucuya karşı sürdürülen mücadelenin en kapsamlı operasyonlarından biri olan Narkoçelik-31, 26 ilde gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açıklanan operasyon sonuçları, uyuşturucu ticaretine ağır bir darbe vurulduğunu gözler önüne seriyor.

Türkiye genelinde uyuşturucuya karşı sürdürülen mücadelenin en kapsamlı operasyonlarından biri olan Narkoçelik-31, 26 ilde gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açıklanan operasyon sonuçları, uyuşturucu ticaretine ağır bir darbe vurulduğunu gözler önüne seriyor.

Narkoçelik-31 operasyonları: 26 ilde uyuşturucuya büyük darbe

Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, toplamda 253 ekip ve 996 Jandarma personelinin katılımıyla gerçekleştirildi. Uyuşturucu madde imalatçıları ve sokak satıcılarına yönelik düzenlenen bu operasyonlar, Türkiye’nin dört bir yanında eş zamanlı olarak yürütüldü. 

Diyarbakır'dan Edirne'ye, Antalya'dan Bingöl'e kadar geniş bir coğrafyada yapılan baskınlar, uyuşturucuyla mücadelede ne kadar kararlı bir duruş sergilendiğini bir kez daha ortaya koydu.

Yakalanan uyuşturucu miktarı ve çarpıcı detaylar

Operasyonlar sonucunda, toplamda 1 ton 47 kilogram uyuşturucu madde, 8 milyon 249 bin kök kenevir ve kök skunk ile 21 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu rakamlar, uyuşturucu tacirlerinin ülke genelinde ne denli yaygın bir şekilde faaliyet gösterdiğini ve bu tür operasyonların ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Özellikle Diyarbakır’da gerçekleştirilen operasyon, Türkiye genelinde uyuşturucu üretim ve ticaretine vurulan en büyük darbelerden biri olarak kayıtlara geçti. Diyarbakır'da ele geçirilen 627 kg esrar, 6 milyon 48 bin 744 kök kenevir ve 788 bin 500 kök skunk, operasyonun ne kadar büyük çaplı olduğunu gösteriyor. Bunun yanında, Edirne’de 207 bin kök kenevir, Elazığ’da 26 kg skunk ve Siirt’te 170 kg kubar ve toz esrar ele geçirildi.

91 kişi gözaltına alındı, 55 kişi tutuklandı

Operasyonlar sonucunda yakalanan 91 kişiden 55’i tutuklanarak cezaevine gönderildi, 9’u hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Gözaltına alınan bu kişiler arasında sokak satıcıları, uyuşturucu üreticileri ve bu suç ağına dahil olan birçok şahıs bulunuyor. Tutuklananların arasında, Diyarbakır’da 5, Adana’da 5, Antalya’da 12, Manisa’da 5 ve Kırıkkale’de 3 zehir taciri bulunuyor. Özellikle Antalya’da 16 sokak satıcısının yakalanıp 12’sinin tutuklanması, şehrin uyuşturucu ile mücadelesinde önemli bir başarı olarak öne çıkıyor.

Bakan Yerlikaya: "Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun ardından yaptığı açıklamada, "Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum, Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," ifadelerini kullandı. Bu sözler, operasyonun ne kadar zorlu şartlarda gerçekleştirildiğini ve güvenlik güçlerinin bu süreçte gösterdikleri özveriyi vurguluyor.

Türkiye'nin dört bir yanında eş zamanlı olarak düzenlenen bu operasyonlar, uyuşturucu ile mücadelede kararlılıkla sürdürülen çalışmanın bir yansıması olarak dikkat çekiyor. "NARKOÇELİK-31" operasyonu, uyuşturucu tacirlerine karşı verilen bu savaşta bir dönüm noktası olarak kayıtlara geçecek. Yakalanan büyük miktarda uyuşturucu madde ve tutuklanan zehir tacirleri, ülkemizin güvenliği için ne kadar titizlikle çalışıldığının bir göstergesi olarak hafızalara kazınacak.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız