Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Asayiş | Kahramanmaraş’ta 21 yıl önce 2 kadını öldüren sanıklara ağırlaştırılmış müebbet talebi

Kahramanmaraş’ta 21 yıl önce 2 kadını öldüren sanıklara ağırlaştırılmış müebbet talebi

Kahramanmaraş'ta 21 yıl önce Fatma Alıç ile kardeşi Gülcan Alıç'ın öldürülerek bir bağ evinin bahçesine gömülmesine ilişkin davada esasa ilişkin mütalaa veren savcı, 4 sanıktan tutuklu olan 2'sinin 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasını talep etti.

Kahramanmaraş'ta 21 yıl önce Fatma Alıç ile kardeşi Gülcan Alıç'ın öldürülerek bir bağ evinin bahçesine gömülmesine ilişkin davada esasa ilişkin mütalaa veren savcı, 4 sanıktan tutuklu olan 2'sinin 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasını talep etti.

Kahramanmaraş’ta 21 yıl önce 2 kadını öldüren sanıklara ağırlaştırılmış müebbet talebi

Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mevlüt Doğan ve Behçet Yediminareli ile tutuksuz yargılanan A.K'nin yanı sıra taraf avukatları ve maktullerin yakınları katıldı. Tutuksuz sanık Y.K. ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada savunma yapan sanık Yediminareli, sanık Doğan'ın kendisini telefonla arayarak iki kardeşi öldürdüğünü söylediğini belirterek, olay yerine gidip durumu görmek istediğini ifade etti.

Mahkeme heyeti başkanının "Neden polisi aramadın?" sorusu üzerine Yediminareli, Doğan'ın alkol ve ilaç kullanımı nedeniyle söylediklerine inanmadığını, olay yerine gittiğinde iki kardeşin öldürüldüğünü gördüğünü öne sürdü. Yediminareli, Doğan'ın kendisini tehdit ederek durumu kimseye bildirmemesi yönünde baskı yaptığını iddia etti.

Sanıklar Mevlüt Doğan ve A.K. ise önceki savunmalarını tekrar ettiklerini beyan etti.

Ceza istemi

Esasa ilişkin son görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar Mevlüt Doğan ve Behçet Yediminareli'nin Alıç kardeşlere yönelik eylemlerinden dolayı "birden fazla kişiyi aynı sebeple taammüden öldürme" suçundan ayrı ayrı 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını, tutuksuz sanıklar A.K. ile Y.K'nin ise beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına mütalaaya karşı savunma yapması için süre verilmesine, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına ve tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin sürdürülmesine karar vererek duruşmayı haziran ayına erteledi.

Olay

İki kız kardeşin 2005 yılında kaybolduğu yönündeki başvuruları değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yeniden çalışma başlatmış, kardeşlerin öldürülerek cesetlerinin Dulkadiroğlu ilçesi Sarıkaya mevkisinde bir bağ evinin bahçesine gömüldüğü bilgisi üzerine iş makinesiyle burada yapılan kazıda iki kişiye ait olduğu belirlenen kemik parçaları bulunmuştu.

Polis, Fatma Alıç'ın birlikte yaşadığı Behçet Yediminarali ile kıskançlık nedeniyle tartışmalar yaşadığını belirlemiş, operasyonla Behçet Yediminarali ile kuzeni Mevlüt Doğan gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında daha sonra ise Yediminareli'nin birlikte yaşadığı Y.K. ile Y.K'nin kız kardeşi A.K. de gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen sanıklardan Doğan ile Yediminareli tutuklanmış, Y.K. ve A.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız