Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 15 Ocak 2026 tarihinde başlatılan ve projeli olarak sürdürülen soruşturma kapsamında, 21 Nisan 2026’da Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş çaplı operasyon gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş merkezli olarak Gaziantep, Antalya, Tekirdağ ve İstanbul illerinde toplam 49 adrese eş zamanlı baskın yapıldı.
Operasyonlar ve soruşturma sürecinde yapılan ara yakalamalar neticesinde önemli miktarda uyuşturucu madde ve suç unsuru ele geçirildi.
Buna göre;
12 bin 639 adet sentetik ecza hapı, 314,08 gram bonzai, 2,25 gram kağıda emdirilmiş bonzai, 285,42 gram metamfetamin, 84,36 gram sentetik kannabinoid hammaddesi (AMG), 8 adet ecstasy ve 4 adet captagon hap, 3 hassas terazi ve 3 uyuşturucu kullanma aparatı, 5 tabanca, 5 şarjör ve 158 adet fişek, 4 pompalı tüfek, 3 av tüfeği ve 38 kartuş, Suçtan elde edildiği değerlendirilen 21 bin TL nakit para ele geçirildi.
45 şüpheli gözaltına alındı
Soruşturma kapsamında toplam 60 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Bu kişilerden 45’i yakalanarak gözaltına alınırken, 11 şüphelinin hâlihazırda tutuklu olduğu bildirildi. Firari durumda bulunan 4 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
Başsavcılık, soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle yürütüldüğünü vurguladı.