Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Asayiş | Kahramanmaraş genelinde drone uçurulması yasaklandı

Kahramanmaraş genelinde drone uçurulması yasaklandı

Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan açıklamada kent genelinde insansız hava araçlarının (drone) uçurulması yasaklandı.

Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan açıklamada kent genelinde insansız hava araçlarının (drone) uçurulması yasaklandı.

Kahramanmaraş genelinde drone uçurulması yasaklandı

Kahramanmaraş il genelinde, devlet büyüklerinin katılım gösterdiği resmi bayramlar, anma günleri ve mahalli seçim kampanyaları gibi özel dönemlerde güvenliği sağlamak adına alınan bir kararla, İnsansız Hava Araçlarına (İHA) geçici bir yasak getirildi.

Kolluk kuvvetleri tarafından kullanılan İHA'lar hariç olmak üzere, herhangi bir amaçla insansız hava aracı uçurulmasının yasaklandığı bu dönem, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11-C maddesi uyarınca hayata geçirildi. 22 Aralık 2023 tarihinden itibaren saat 08.00'den 24 Aralık 2023 tarihine kadar olan süre içerisinde, Kahramanmaraş İl Geneli Mülki İdare sınırları içinde İHA kullanımı geçici olarak durduruldu.

Yapılan açıklamada: “Resmi/milli bayramlar ve anma günleri gibi devlet büyüklerinin katıldıkları programlar, toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile mahalli seçimlere yönelik propaganda yapılan meydan ve alanlarda, kolluk kuvvetleri tarafından kullanılan İnsansız Hava Araçları haricindeki hiçbir İnsansız Hava Aracının bu alanlar ve güzergâhlarında kullanılmasına müsaade edilmemesi gerektiği bildirildiğinden; kamu düzeni, genel güvenlik ve asayişin sağlanması maksadıyla 22.12.2023 günü saat 08.00'den 24.12.2023 günü saat 08.00'a kadar Kahramanmaraş İl Geneli Mülki İdare sınırları içerisinde her ne amaçla olursa olsun, sınıfına ve ağırlığına bakılmaksızın her çeşit insansız hava aracının uçurulmasının 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11-C maddesi uyarınca yasaklanması hususunu arz ederim.” Denildi.

Yasaklama süresince, bu kurallara uymayanlar hakkında yasal işlemler başlatılacak ve caydırıcı cezalar uygulanacak.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız