Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Asayiş | İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Ilısu Barajı paylaşımı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Ilısu Barajı paylaşımı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin'in Dargeçit ilçesindeki Ilısu Barajı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Bir zamanlar adı sadece terörle anılan bu bölgemiz bugün Ilısu Barajımız ile bambaşka bir doğaya kavuştu,’ ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin'in Dargeçit ilçesindeki Ilısu Barajı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Bir zamanlar adı sadece terörle anılan bu bölgemiz bugün Ilısu Barajımız ile bambaşka bir doğaya kavuştu,’ ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Ilısu Barajı paylaşımı

Bakan Yerlikaya, paylaşımına “Anadolumuzun dört bir yanı tarihi ve doğal güzelliklerle dolu” başlığıyla başladı. Paylaşımda, Mardin'in Dargeçit ilçesindeki Ilısu Barajı'nı tanıtan bir video yer aldı. Videoda, barajın bölgeye kattığı doğal güzellikler ve sağladığı değişim vurgulandı.

Ilısu Barajı’nın bölgeye katkıları

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde önemli bir proje olan Ilısu Barajı, yalnızca enerji üretimi ve sulama alanında değil, aynı zamanda turizm ve doğal güzellikler açısından da bölgeye büyük katkılar sağlamaktadır. Terörden arındırılan bu bölgede yapılan yatırımlar, yerel ekonomiyi canlandırmakta ve bölgenin cazibesini artırmaktadır.

Bölgenin terörle anılan günlerinden doğaya dönüş

Geçmişte terörle anılan Dargeçit ilçesi, bugün Ilısu Barajı ile doğa ve tarihin buluştuğu bir bölge haline gelmiştir. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da belirttiği gibi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri, terörden arındıkça ve yatırımlar arttıkça, hem yerel halk hem de ziyaretçiler için daha çekici hale gelmektedir.

Güvenlik ve huzurun sağlanması

Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları, bölgedeki güvenlik ve huzurun sağlanması ile birlikte ekonomik ve sosyal yatırımların devam edeceğine işaret ediyor. Ilısu Barajı gibi projeler, sadece bugünün değil, geleceğin de inşa edilmesine katkıda bulunuyor. Bölgedeki bu olumlu dönüşüm, Türkiye'nin dört bir yanına örnek teşkil edecek nitelikte.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız