Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Asayiş | Ev vaadiyle dolandıran 6 şüpheli tutuklandı

Ev vaadiyle dolandıran 6 şüpheli tutuklandı

İstanbul'da bir kişinin, ev satın almak için 4 milyon 750 bin liras gönderdiği şüphelilerce dolandırılmasına ilişkin yakalanan 7 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

İstanbul'da bir kişinin, ev satın almak için 4 milyon 750 bin liras gönderdiği şüphelilerce dolandırılmasına ilişkin yakalanan 7 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

Ev vaadiyle dolandıran 6 şüpheli tutuklandı

Kahramanmaraş, 19 Mayıs 2025-

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 21 Mart'ta Avcılar'da Y.K'nin (45), ev satın almak amacıyla görüştüğü kişilerce yönlendirilerek kendisine verilen hesap numaralarına 4 milyon 750 bin lira yatırması ancak evi alamayınca dolandırıldığını anlayarak şikayette bulunması üzerine çalışma başlattı.

Yapılan teknik ve fiziki takipte "hesapçı" ve "kripto para transferi yapan" olarak görev aldığı belirlenen 7 şüpheli tespit edildi.

Şanlıurfa, Adana, Gaziantep, Hatay ve Ankara'da 13 Mayıs'ta yapılan eş zamanlı operasyonlarla şüpheliler A.B. (20), M.D. (19), H.H.K. (19), M.Ö. (40), S.E. (33), S.A. (38) ile M.K. (49) yakalandı.

Şüphelilerden M.D'nin 3, H.H.K'nin 4, M.Ö'nün 15, S.A'nın 7, S.E ve A.B'nin de birer suç kaydı olduğu anlaşıldı.

Şanlıurfa ve Gaziantep'te yakalanan şüphelilerin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla ifadeleri alınırken, diğer illerde gözaltına alınan şüpheliler İstanbul'a getirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 6'sı tutuklandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız